Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Καλή Εβδομάδα
Η Εβδομάδα αρχίζει σήμερα με την τιμητική γιορτή της ανάμνησης  της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ιγνάτιου από  τη Ρώμη προς την επισκοπική του έδρα στην Αντιόχεια,όπου ήταν  δεύτερος επίσκοπος.Ήταν ο διάδοχος των Αποστόλων και η μνήμη του τιμάται στις 20 Δεκεμβρίου.Σήμερα η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά την Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Ιγνατίου
Υπήρξε μαθητής του  Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου μαζί με τον  επίσκοπο  της Εκκλησίας της Σμύρνης τον Πολύκαρπο.Ήταν συμμαθητές.
Γεννήθηκε στη Συρία και μεγάλωσε σε Ελληνικό περιβάλλον,όπως δείχνει το γλωσσικό ιδίωμα στις επιστολές του.
Ο συγγραφέας  του δέκατου αιώνα ο  μεταφραστής Συμεών αναφέρει ότι ο Άγιος Ιγνάτιος είναι το παιδί,που ο Ιησούς συνάντησε μία ημέρα και το έφερε  ανάμεσα στους μαθητές του και τους είπε να γίνουν παιδιά,όπως αυτό το παιδί,αν θέλουν να απολαύσουν την ουράνια βασιλεία,αν  δεχθείτε αυτό το παιδί είπε,είναι σαν να δέχεστε εμένα τον ίδιο.Από τότε ο μικρός Ιγνάτιος  αγάπησε τον Ιησού με όλη την καρδιά του και ανήλθε  σε όλα τα ιερατικά αξιώματα και χειροτονήθηκε δεύτερος Επίσκοπος Αντιόχειας.
Επί  Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τραϊανού,ο οποίος βασίλευσε από το 98- 117 βασανίστηκε σκληρά στον ιππόδρομο.Τον κατασπάραξαν τα άγρια θηρία,άγρια λιοντάρια.
Ένας συνηθισμένος τρόπος βασανισμού των Χριστιανών από τους διώκτες τους.  ειδωλολάτρες. Στον ιππόδρομο παρακολούθησαν το μαρτύριο του επισκόπου και πολλοί χριστιανοί,οι οποίοι έλαβαν τα εναπομείναντα  ιερά λείψανα του αγίου και τα μετέφεραν στην Μεγάλη Εκκλησία της Αντιόχειας,όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή.
Χρόνια Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου