Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η  ηλιόλουστη πρώτη ημέρα του Νέου Έτους
πέρασε και μαζί της
πέρασε και η λαμπερή μελαγχολία, η κούραση που ακολουθεί τις γιορτινές ημέρες.Είναι η αλλαγή,είναι η ευαισθησία του κάθε ανθρώπου στο καινούριο,που εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως.
Είναι η αισιοδοξία ή η απαισιοδοξία  που πηγάζει από τον αναλογισμό των πράξεων του και των γεγονότων γενικά στο κοινωνικό σύνολο.Για να μη μελαγχολούμε χρειάζεται κίνηση,φασαρία.Η αδράνεια που καθηλώνει φέρνει τη μελαγχολία

Μία ημέρα είναι και πέρασε,Είναι ή πρώτη ημέρα του νέου χρόνου και το ρεβεγιόν της Παραμονής,που οι άνθρωποι περνούν καθιστοί στην πράσινη τσόχα ή διασκεδάζουν,όπως καθένας ορίζει,ακριβώς για να διώξουν τη μελαγχολία,που περισσότερο προέρχεται από τη διαδοχή του ενός χρόνου στον άλλο χρόνο.
Η σκυτάλη της διαδοχής γίνεται κάθε έτος.Κάθε 365 ημέρες αφήνουμε τον παλιό χρόνο με  όλες τις καλές ή κακές στιγμές του
και επιβιβαζόμαστε στο νέο "καράβι" για ένα χρόνο και αν είμαστε καλοί καπεταναίοι,θα ταξιδέψουμε σε "πελάγη" ευτυχίας,αν όχι θα πέσουμε στις "ξέρες".Ευχόμαστε  αυτές να είναι μοναχά τα Βραχάκια Γλυκό με σοκολάτα και αμύγδαλα. Ευχόμαστε όλες οι
ημέρες του Νέου Έτους 2018 να είναι γεμάτες γλύκα..Γεμάτες Υγεία,ευτυχία,ευημερία,αγάπη, πολλή αγάπη,να λιώνεις από αγάπη,χαρά.ελπίδα,δημιουργικότητα,αισιοδοξία.

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε διασχίζοντας  τα χιόνια  και τους πάγους με δώρα. φορτωμένος, υλικά δώρα. Η σκέψη πιο εύκολα εκφράζεται και φέρνει σε όλο ον κόσμο τις ευχές,τα δώρα της ψυχής.
Χρόνια Πολλά σε όλους.Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες την ονομαστική εορτή τους αυτό το μήνα.
Τα νεογέννητα της ημέρας και όλοι και όλες που έχουν γενέθλια τον Ιανουάριο,τον πρώτο μήνα του έτους.
Να τα εκατοστίσουν με Υγεία και ευτυχία.
Σε όλους ευχόμαστε Καλημέρα  Καλή Χρονιά.Καλό Μήνα.Καλή Εβδομάδα. με Υγεία και αγάπη.

Η Συνταγή για τα
Σοκολατένια βραχάκια
Βάζουμε, σε μπέν μαρί ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μία κούπα κομματάκια σοκολάτας, από όποια σοκολάτα θέλουμε,αν δεν έχουμε κουβερτούρα.Το κατσαρολάκι το βάζουμε πάνω σε μεγαλύτερη κατσαρόλα,που έχουμε γεμίσει με νερό που δεν βράζει,ελέγχουμε τη θερμοκρασία να μένει στο ζεμάτισμα το νερό
και το μικρό κατσαρόλι να στηρίζεται πάνω σε σχάρα μέσα στο μεγάλο κατσαρόλι.
Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο για γλυκά ή δύο κουταλιές ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.Κάνουμε δύο βόλτες με το κουτάλι μέσα στο μείγμα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα άλλη μία κούπα κομματάκια σοκολάτας,που αναδεύουμε για να λιώσουν και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο προσθέτουμε δύο κούπες αμύγδαλα με τη φλούδα τους, αναφέρει η παραδοσιακή συνταγή.Αν προτιμάτε να είναι λευκά τα αμύγδαλα να τα ξεφλουδίσετε πριν τα προσθέσετε.στο μείγμα.Το ξεφλούδισμα γίνεται εύκολα.Βάζουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μία βράση μέσα σε κατσαρόλα με νερό και όταν βράσουν
αδειάζουμε το ζεστό νερό και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα με κρύο νερό για να τα ξεφλουδίσουμε χωρίς να καούμε.Αναδεύουμε και τα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει.Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ταψιού.Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα που ρίχνουμε πάνω στο χαρτί που έχουμε απλώσει στο ταψί.Αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και είναι έτοιμα  τα βραχάκια να τα  δοκιμάσουμε ή να τα κεράσουμε τυλιγμένα στο ανάλογο γυαλιστερό χαρτί.
Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου