Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και φίλες
Βρισκόμαστε στο μέσον  της σημαντικής αυτής εβδομάδας, που λαμπρύνεται με την εορτή του αγίου Δημητρίου μεθαύριο Παρασκευή.
Σήμερα ειναι Τετάρτη 24 Οκτώβρη.
Η ημέρα είναι πολύ καλή και ο ήλιος πολύ ζεστός.
Ένα απαλό αεράκι που φυσά είναι πολύ δροσερό.
Η Εκλλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της αγίας Σεβαστιανής .Γεννήθηκε στην πόλη Σεβάστεια της Φρυγίας.
Εζησε τον πρώτο μετά Χριστόν αιώνα και υπήρξε μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου από τον οποίον έλαβε τη γενναιότητα και τη θερμότητα της διδασκαλίας του,ώστε με τη σειρά της δίδασκε τις ειδωλολάτρισσες γυναίκες στη Μαριανούπολη της Θράκης.Συνελήφθη όμως και αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη.Κατέφυγε στην Ηράκλεια,μία  άλλη πόλη της Θράκης,όπου και πάλι συνελήφθη και κλείστηκε στη φυλακή. Όμως και μέσα στη φυλακή έδειξε γενναιότητα και υψηλό φρόνημα στους δεσμώτες,που τους κατετρόπωσε με τα λόγια της. Μετά από τα πολλά βασανιστήρια που την υπέβαλαν και άντεχε,την αποκεφάλισαν,όπως όλους τους χριστιανούς των πρώτων χριστιανικών χρόνων,που έγιναν άγιοι.Χρόνια Πολλά.
Σήμερα είναι η ημέρα του λαδερού φαγητού.
Να γευματίσουμε με Κουνουπίδι.Να μαγειρέψουμε Κουνουπίδι Γιαχνί με  τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ντομάτα φρέσκια με μαϊντανό ή λίγο σέλινο και πατάτες,που μπορούμε να τις παραλείψουμε,αφού οι υδατάνθρακες στο κουνουπίδι έχουν την ίδια διατροφική αξία με τους υδατάνθρακες της πατάτας.
Σερβίρουμε με ελιεπς και ψωμί.
Στην εβδομαδιαία δίαιτα μας η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει.Πρωϊνό το ίδιο όπως και τις δύο πρώτες ημέρες χυμό γκρέϊπ φρουτ ή πορτοκάλι καφέ ή τσάϊ.
Το Μεσημεριανό περιλαμβάνει  αρνίσια παϊδάκια  ψητά με σαλάτα σπανάκι βραστό ή ωμό. Το βραδινό περιέχει δύο αυγά με ανάμικτη σαλάτα και μία φρυγανιά,καφέ ή τσάϊ.
Δύο συναρπαστικά γεγονότα προβάλλουν το παρελθόν της Ευρωπαϊκης ιστορίας.
Στις 24 Οκτωβρίου 1360 επικυρώνεται στο Καλαί η συνθήκη του Μπρετινί με την οποία τερματίζεται η πρώτη φάση του μακροβιότερου πολέμου μεταξύ Αγγλιας-Γαλλίας για την διαδοχή. Ο Πόλεμος διήρκεσε από το 1337 -1453=116 έτη.
Στις 24 Οκτωβρίου 1648 υπεγράφη στη Βεστφαλία η Συνθήκη για τον τερματισμό του Τριακονταετούς Πολέμου που διήρκεσε από το 1618-1648 και ξεκίνησε σαν πόλεμος θρησκευτικός ανάμεσα στους Καθολικούς και στους Διαμαρτυρομένους,που εξελίχθηκε στην πορεία σε πόλεμο πολιτικής επικράτησης με τη συμμετοχή όλων των Ευρωπαϊκών δυνάμεων,που διεκδικούσαν την επικράτηση στην Ευρώπη με προεξάρχοντες τους Αψβούργους και τους Γάλλους. Έγινε το...έλα να δεις... Όλοι εναντίον όλων.
Καλή υπόλοιπη ημέρα με αγάπη,φιλία,αλληλεγγύη,συντροφικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου