Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και φίλες
Σάββατο 20 Οκτωβρίου σήμερα  και εύχομαι να περάσουμε ένα Καλό Σαββατοκύριακο.
Ο καιρός είναι καλός,είναι αίθριος και πνέει ένα βοριαδάκι ποι έχει ένταση τρία  με τέσσερα μποφόρ.
Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του  άγιου Γεράσιμου,του πεοστάτη αγίου της Κεφαλονιάς,ο οποίος ήταν απόγονος της Βυζαντινής οικογένειας των Νοταράδων.
Ο προπάππος του ήταν ο τελευταίος Πρωθυπουργός στο Βυζάντιο.
Ο άγιος Γεράσιμος στα μαθητικά του χρόνια σπούδασε στα καλύτερα σχολεία,έπειτα πήγε στο άγιον  Όρος και από εκεί στα Ιεροσόλυμα,όπου έμεινε δώδεκα χρόνια. Επέστρεψε στην Κεφαλονιά όπου ασκήτευσε στη μονή που οικοδόμησε και ονόμασε "Νέα Ιερουσαλήμ".Στη σημερινή εποχή η μονή είναι γνωστή ως  το μοναστήρι του αγίου Γερασίμου,το οποίο  θεωρείται το ιερότερο μοναστήρι της περιοχής. Βρίσκεται ανάμεσα σε αμπελώνες  και η θέα από εκεί είναι εκπληκτική. Να έχουμε τη βοήθεια του και Χρόνια Πολλά.
Σήμερα να μαγειρέψουμε ένα καλό φαγητό. Η γιορτινή  μέρα μας παρακινεί να γευματίσουμε  με Μοσχάρι με μία ωραία κόκκινη σάλτσα και τηγανιτές πατάτες.
Βρήκαμε στην αγορά Πολωνικό Μοσχάρι φρέσκο,όχι κατεψυγμένο,πολύς καλής ποιότητας και πολύ οικονομικό.
Το σερβίρουμε  με ωραία σαλάτα με βραστά χόρτα και ένα κόκκινο κρασάκι  στην Υγειά μας.
και ένα ιστορικό γεγονός από το παρελθόν.
Τον Οκτώβριο του έτους 1740 πέθανε ο Κάρολος ΣΤ' της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τον διαδέχτηκε  η πρωτότοκη κόρη του,η Μαρία Θηρεσία, η οποία ΄στις 20  Οκτωβρίου 1740 έγινε Αρχιδούκισσα. Όμως η Γαλλία,η Πρωσία,η Βαυαρία και η Σαξονία δεν τη δέχτηκαν,προέβαλαν veto,που προκάλεσε τον Πόλεμο Διαδοχής της Αυστρίας.
Η Μαρία Θηρεσία αγωνίστηκε απελπισμένα για τη διατήρηση των κτήσεων της.Αρνήθηκε τη συνδιαλλαγή με τον Φρειδερκο της Πρωσίας,είχε την υποστήριξη των Ούγγρων ευγενών και έδειξε τόση δραστηριότητα που  κατέπληξε τους Ευρωπαίους.
Να έχουμε ένα Καλό  Σαββατόβραδο  με αγάπη,με φιλία,με συντροφικότητα,αλληλεγγύη και υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου