Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και φίλες
Σήμερα  Δευτέρα 22 Οκτωβρίου,αρχή της νέας εβδομάδας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28/10,που είναι η ερχόμενη Κυριακή.Έχουμε μπροστά μας επτά ολόκληρες ημέρες,να ανασκουμπωθούμε όχι για τη δουλειά στο σπίτι μόνο,εν όψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Δημητρίου,τη βοήθεια του να έχουμε,που στρώνουμε τα χαλιά και πλένουμε τις κουρτίνες. Λέω και για τη δίαιτα,που λέμε κάθε φορά πως θα αρχίσουμε τη Δευτέρα και ποτέ δεν την αρχίζουμε.
Σήμερα ο καιρός είναι πολύ νεφελώδης και η θερμοκρασία έχει πέσει χαμηλότερα,στους 21 βαθμούς,σε αντίθεση με τους 24 βαθμούς,χθες και προχθές και το βοριαδάκι που φυσάει έχει ένταση τρία μποφόρ.
Σήμερα η  Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Αβερκίου του Ισαποστόλου.Δεν είναι πολύ γνωστός άγιος ,η προσφορά του όμως,σαν κληρικός,σαν ιεροκήρυκας,στη Χριστιανική θρησκεία,είναι σημαντική. Γεννήθηκε στα τέλη του δευτέρου μετά Χριστόν αιώνα στη Φρυγία.Ο άμεμπτος χαρακτήρας του και  η  ωφέλιμη  διδασκαλία του ΄καρποφόρησε στις ψυχές του ποιμνίου του, που παρακίνησε τον ποιμενάρχη του να γίνει  Επίσκοπος . Ο Αβέρκιος  είχε πάντοτε κατά νου τις νουθεσίες  του Μάρκου,που έλεγε στο ευαγγέλιο του. "Όποιος θέλει να είναι πρώτος κατά  την τιμήν,οφείλει να είναι ταπεινός και υπηρέτης του ποιμνίου του". Ο Αβέρκιος εχρήσθη Επίσκοπος Ιεραπόλεως Φρυγίας  και ονομάστηκε  Ισαπόστολος,γιατί,όπως  και οι  άλλοι  απόστολοι  περιόδευε και κήρυττε σε πολλές ανατολικές  επαρχίές.
Το όνομα Αβέρκιος δεν είναι  συνηθισμένο όμως ο όσιος Αβέρκιος τιμάται από την Εκκλησία σήμερα γι αυτό ευχόμαστε Χρόνια Πολλά.
Μποροέμε να γευματίσουμε σήμερα με Μακαρονάδα και μία ελαφριά σάλτσα με κιμά και τυρί τριμμένο στα μακαρόνια.
Αν επιτέλους ξεκινήσουμε τη δίαιτα για να χάσουμε κιλά,μία καλή και δοκιμασμένη δίαιτα τη Δευτέρα το πρωί περιλαμβάνει: χυμό γκρέιπ φρούτ ή πορτοκάλι,δύο αυγά και καφέ ή τσάϊ.
Το μεσημεριανό,μία φρουτοσαλάτα και το βραδινό,μία μπριζόλα μοσχαρίσια,μία ντομάτα,μαρούλι,σέλινο,αγγούρι,κάφέ ή τσάϊ.
Καλή επιτυχία,αν την ακολουθήσετε.
Πολλές ευχές για το υπόλοιπο της ημέρας με αγάπη,φιλία,αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου