Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ακόμα και οι κατακτητές
 Η μικρή μαγευτική πόλη μεγάλωσε
όπως ένα μικρό παιδί,που οι γονείς του δεν διακρίνουν την αξία του,γιατί και οι ίδιοι απαξιώνουν τον εαυτόν τους.
Τη μικρή μαγευτική πόλη την κτυπούν  τον χειμώνα οι βοριάδες και οι φουρτούνες κατακλύζουν τις ακτές  της.
Η μαγευτική πόλη το καλοκαίρι σφύζει από ζωή.
Η μικρή μαγευτική πόλη με τους απλούς κατοίκους,που όμως είχαν πάντοτε την έφεση  για το ανώτερο και μύριζαν τα αρώματα της Κρητικής γης,φασκόμηλο,χαμόμηλο,δίκταμο, αρισμαρί,μαλοτήρα,μέντα,ακολουθεί τον ρυθμό της εποχής,έγινε κοσμοπολίτισσα πόλη,που μυρίζει βότκα,ουίσκι,βερμούτ,τζιν,ούζο και τσίπουρο.
Η μικρή μαγευτική πόλη μεγάλωσε και παρακαλεί να τη σεβαστούμε και να ασχοληθούμε καλύτερα με τους χορούς και τα πανηγύρια  και όχι με προχειρότητες,αν δεν μπορούμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο,κάτι πιο ουσιαστικό που θα την  ωφελήσει και θα διαρκέσει στον αιώνα τον άπαντα.
Να τη σεβαστούμε με ανάλογο πνεύμα,όπως και οι παλαιοί κάτοικοι τη σεβόντουσαν και την άφηναν ως έχει,όταν δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο  προς χάριν της.
Ακόμα και οι κατακτητές αφήνουν στη χώρα που κατακτούν κάποια χρήσιμα δημιουργήματα ωφέλημα τόσο στους κατακτητές,που διευκολύνουν τον καθημερινό τους βίο, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στις πόλεις της χώρας που κατακτούν  και εγκαθίστανται,δημιουργήματα που διατηρούνται επί αιώνες και στους κατακτημένους.
Ακόμα και οι κατακτητές,γιατί σέβονται τον εαυτόν τους,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου