Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο Οργανισμός Ηνωμένων  Εθνών για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό  υπό την προστασία του οποίου βρίσκεται από το χίλια εννιακόσια ογδόντα εννέα  η αρχαία Ολυμπία.
Τι κάνει γιατί δεν βρίσκεται σε επιφυλακή για να μη συμβαίνουν   τοιούτου είδους περιστατικά που δείχνουν αδιαφορία και πλημμελή επιτήρηση των αρχαιολογικών μας μνημείων,που είναι η κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.
Τι συμβαίνει.Επειδή οι πιο γνωστές γυναίκες της ελληνικής αρχαιότητας ήταν οι εταίρες πρέπει και η νεώτερη Ελλάδα να περιμένει με ανεβασμένες τις φούστες  τον οποιονδήποτε? Όλα ελεύθερα σε τούτο  τον τόπο. Πάρτε ότι σας αρέσει και λογαριασμό μη ζητάτε.
Πάρτε μας και μας να αλλάξουμε και κλίμα.
Ο πολιτισμός το καλεί.Βεβαίως.
 Όταν σε βιάζουν,με όποιον τρόπο,την ψυχή σου ή το σώμα σου εσύ πρέπει να παραμένεις ατάραχος.
Όταν το δίκιο σε πνίγει δεν πρέπει να φωνάζεις πρέπει να σιωπάς.Γιατί και αν φωνάξεις την κατάσταση δεν την αλλάζεις.Αυτό που προαποφασίστηκε θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει.
Ο κόσμος χαλάει, τότε ακριβώς που οι φωνές πνίγονται,που οι άνθρωποι παγώνουν όταν η αδικία πνίγει το δίκαιο και ολόκληρη η χώρα κολυμπά στη δυστυχία των πολλών.
Ο κόσμος χαλάει τότε που ο συνάνθρωπος μου δεν με υπολογίζει  και με βλέπει σαν κάτι το μηδαμινό,
σαν ένα μυρμηγκάκι ταπεινό,που ολημερίς δουλεύει για τον άρτο του τον καθημερινό ενώ ο τζίτζικας  τροβαδούρος καλοκαιρινός πάνω στο δέντρο τραγουδάει αμέριμνος και δεν τον νοιάζει τον χειμώνα αν θα έχει φαγητό να φάει.
Αυτό θα πει πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου