Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 χιονίζει στο Ελλαδιστάν.
Από το ραδιάκι μου ακούγεται η μελωδία "Δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες/ ούτε δε θέλω να τις δω...".
Γιατί, κύριε  τραγουδιστή μου,  δε θέλετε να τις ξαναδείτε.Τις εξετάσατε καλύτερα να δείτε τι προσόδους επιφέρουν στη χώρα τώρα που πλησιάζει στην οικονομική κατάσταση των Αθλίων του Βίκτορα  Ουγκώ;
Τα "συμπαθητικά" αυτά ζώα μας δίδουν όλα τα καλά από το κορμί τους και πρώτα το γάλα τους από το οποίο παρασκευάζεται το τυρί που χρησιμοποιούμε πού αλλού στις πίτσες και που με αυτό γεμίζουμε τα καλαμάρια και τις πιπεριές τσάρλεστον που ψήνονται στον φούρνο. Αυτά τα ζώα,οι βούβαλοι,έχουν πολιτογραφηθεί ελληνικοί αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ήρθαν στην χώρα μας με τα στρατεύματα του Ξέρξη στους Περσικούς πολέμους. Βρίσκονται εγκατεστημένα στη χώρα μας από την προ Χριστού εποχή. Συνόδευσαν τα στρατεύματα των Περσών οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν ως  μεταγωγικό  μέσον και ως μέσον διατροφής για τα  στρατεύματα τους. Χρησιμοποιούσαν το γάλα των βουβαλιών, που είναι γεμάτο ασβέστιο και φώσφορο, για την διατροφή των στρατευμάτων. Η πρώτη ομάδα των βουβαλιών εξολοθρεύτηκε από τα λιοντάρια της συνοδείας του Ξέρξη ενώ οι απόγονοι τους τους επόμενους αρχαίους χρόνους κυκλοφορούσαν ελεύθερα.Πέρασαν πολλοί αιώνες για να αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι να συστηματοποιήσουν την εκτροφή των βουβαλιών.Ήρθε ο εικοστός αιώνας μετά Χριστόν και εκεί στην αρχή του,γύρω στο  1910,  βορειοελλαδίτες βοσκοί κατόρθωσαν να  πιάσουν μερικά εξημερωμένα βουβάλια και από τα δύο φύλα,αρσενικό και θηλυκό, να τα ζευγαρώσουν να επιτύχουν έτσι την διαιώνιση του είδους.Να έχουμε εσαεί.Το 2010 εκατό χρόνια αργότερα η εκτροφή βουβαλιών αυξάνεται συνεχώς με ταχύτατο ρυθμό. Η συνεχής αύξηση τους  παρουσιάζει ένα  θετικό  αποτέλεσμα για την αγορά και την κατανάλωση του βουβαλίσιου γάλακτος, στα θρεπτικά προϊόντα που παρασκευάζονται και που η ομάδα τους καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό προϊόντων  που περιλαμβάνει  παιδικά ζυμαρικά, κουσκούς,κριθαράκι,τραχανά,χυλοπίτες και πολλά άλλα ζυμαρικά που οι καταναλωτές και κυρίως τα παιδιά προτιμούν  για την γεύση  και την φρεσκάδα τους.
Τα βουβάλια λοιπόν είναι ένα μέσον,ένα σωτήριο μέσον, στη δύσκολη αυτή περίοδο για να αποφύγουμε  την κατανάλωση "μπαγιάτικων" ζυμαρικών τώρα που οι έμποροι δοθείσης ευκαιρίας θα αδειάσουν τις αποθήκες τους για να μας πουλήσουν όλα τα  προϊόντα τους που ξέμειναν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου