Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ποιό χρυσό κύριοι  λήσταρχοι  ζητάτε από τη νεαρά φύλακα του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας. Νομίζετε πως είστε ο πρώτος? που τολμάτε να ξαλαφρώσετε το μουσείο από τα βαριά εκθέματα του?Δε φοβηθήκατε μη σας πέσει κανένα στο κεφάλι? Έχετε εμπειρία εσείς σε αυτά τα ανοσιουργήματα και τις ιεροσυλίες και τα καταφέρατε καλά.Δεν είστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι.Αιώνες μας δημιουργούν προβλήματα οι αρχαίοι,μα και οι νεώτεροι συνάδελφοι σας. Ένας αρχαίος πρόγονος ήρθε στην Ολυμπία και μαζί με όλα  τα αφιερώματα πήρε στις πλάτες του  και την Πυθία και έφυγε.Ω! συγγνώμη, αυτό το περιστατικό συνέβη στο Μαντείο των Δελφών.Πού τα πάτε κύριε όλα αυτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό μας,είναι η ιστορία μας και η κληρονομιά μας.
Ποιό χρυσάφι κύριε λήσταρχε ζητάτε? Όλα είναι επιχρυσωμένα. Αν κύριε είχαμε χρυσαφένια αγάλματα θα τα αφήναμε έτσι απροφύλαχτα να μας τα κλέψετε?
Δεν έχετε στάλα μυαλό? Και οι συλλέκτες είναι γνωστό πόσοι είναι.Τι τα θέλουν τα πήλινα και τα χάλκινα.Δεν φέρνατε καλύτερα τα παιδάκια σας από κοντά να ρίξουν μια ματιά στο μεγαλείο της πλαστικής τέχνης των προγόνων μας μόνο μας τα  αρπάξατε ,αγάλματα και μεγαλείο,για να μην μπορούν τώρα να εκπαιδευτούν οι αρχαιολόγοι μας που χρειάζονται δουλειά για να ζήσουν με τις οικογένειες τους χωρίς να πεινάν? Κόβετε το ψωμί πολλών ανθρώπων, δε τους λυπάστε? Οι τουρίστες που ερχόντουσαν στο μουσείο για να θαυμάσουν το μεγαλείο της Αρχαίας  Ελληνικής γλυπτικής τέχνης και την ωραιότητα των μορφών δεν θα έρχονται πια και δε θα κόβει το μουσείο εισιτήρια όπως παλιά. Τίνος μυαλού έξυπνου σκέψη ήταν και πού θα τα κρύψετε τώρα. Πονηροί ξέρω θα τα κρύψετε σε κάποια ανασκαφή  και θα πουν στις ειδήσεις πως βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα σε ποιόν αρχαιολογικό τόπο δεν ξέρω. Να σας πω την αλήθεια επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι να κάνουν αυτές τις αμαρτίες και να κλέβουν τις ξένες περιουσίες,έλεγα μήπως τα σηκώσατε να τα πάτε για συντήρηση.Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα θέλουν συντήρηση  με ειδικά φάρμακα για να μην γίνονται επικίνδυνα στην υγεία των επισκεπτών και των ληστών.Έτσι νόμιζα,πληροφορήθηκα όμως ότι φορούσατε κουκούλες άρα δε θέλατε να δουν τα όμορφα πρόσωπα σας και σας ματιάσουν για τη θαρραλέα σας ενέργεια. Είπα μήπως σας έστειλαν από κάποιο πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση των φοιτητών μα πάλι αυτή η κουκούλα με μπερδεύει.Η τελευταία υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι σας έβαλε στον κόπο ο ίδιος ο υπουργός του πολιτισμού για να παραιτηθεί. Πώς αλλιώτικα θα μπορούσε να παραιτηθεί αν δεν γινόταν ένα τόσο σοβαρό γεγονός εις βάρος του υπουργείου του. Αυτό θεωρώ σαν πιο σίγουρο ,γιατί είναι νέος και ωραίος. Καρπαζιές θα έπαιζε με τους συναδέλφους δανειστές,όπως και οι υπόλοιποι κύριοι που μας βάζουν τώρα τόσα προβλήματα να λύσουμε. Εδώ δεν μπορούν να τα λύσουν αυτοί οι κύριοι  και θα τα λύσουμε εμείς? Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρις ότου  φέρουν σε  ισορροπία τη χώρα με την αποφυγή των επικίνδυνων αποκλίσεων στην οικονομία της χώρας,η οποία ομοιάζει με καράβι που ταξιδεύει εν μέσω θαλασσοταραχής και τα κύματα το πάνε από εδώ και από εκεί με κίνδυνο να βυθισθεί. Και να με συγχωρούν οι ψυχές διακεκριμένων ανδρών που δεν βρίσκονται εν ζωή,αλλά η οικονομία μιας χώρας δεν βελτιώνεται με την "ισότητα των γεννήσεων με τους θανάτους"  ούτε με το " Θα κτίσω είκοσι φωλιές". Η οικονομία βελτιώνεται με την διπλωματική οδό που περικλείει τις καλές σχέσεις με τους καλούς μας φίλους ανά τον κόσμο και με την  δημιουργία εμπιστοσύνης,την οποίαν μόνο μια καλή εξουσία μπορεί να  προκαλέσει  εχέγγυα ασφάλειας και  εμπιστοσύνης,ώστε οι πλούσιοι επενδυτές να επενδύουν τα χρήματα τους και να μην φοβούνται πως θα ζημιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου