Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Έτσι μες  σ'αυτή τη χώρα όλα αλλάξαν τώρα μέσα σε μιαν ώρα",είπε ένας Έλληνας ποιητής.Οι αλλαγές στη ζωή μας επιτρέπονται,αλλά όχι από το κακό στο χειρότερο,όπως είναι η συνηθισμένη λαϊκή έκφραση.Από το κακό στο καλύτερο είναι το σωστό.Το καλύτερο υπάρχει και δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να περιμένουμε να εμφανισθεί.Αν είμαστε ανυπόμονοι,αν δεν μπορούμε να περιμένουμε τότε να ξεκινήσουμε  για να πάμε  να το βρούμε.
Στη περίπτωση που κυριαρχεί το κακό στη ζωή μας,με την έννοια της κακής διαχείρισης είτε  στην οικογένεια είτε  στην πολιτεία.Με την έννοια της κακής συμπεριφοράς που περικλείει τον κακό λόγο,τον κακό τρόπο,την κακή αντιμετώπιση,την κακή τοποθέτηση,την κακή εξέλλιξη.Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κρίσιμη αλλαγή. Μπορούμε.
Δεν θέλω να πιάσει κανέναν Έλληνα το κόμπλεξ. Αυτό το κακό συναίσθημα, που  εξαφανίζει την προσωπικότητα.
Οι λέξεις αλλαγή και αλλάζω είναι ελληνικές λέξεις. Ελληνικά είναι και τόσα άλλα που κοσμούν την δική μας ελληνική ζωή,όπως και τη ζωή όλου του κόσμου με ηγέτες στη ζωή όλων μας τους αρχαίους μας προγόνους,καλλιτέχνες,μαθηματικούς,μουσικούς,πολιτικούς,στρατηγούς,τεχνίτες,φιλοσόφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου