Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου αναγνώστες
Καλό Μήνα.
Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
εορτάζουν οι Άγιοι  Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός και η μητέρα  αυτών Θεοδότη,ο Ιάκωβος ο διάκονος και Διονύσιος ο μοναχός,η μάρτυς Ελένη εκ Σινώπης,ο Αγρίππας και  ο Αδριανός μάρτυρες,η Κυριαίνη,η Ιουλιανή και η  Θεολήπτη μάρτυρες,οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Οι Άγιοι Ανάργυροι καταγόταν από την Ασία.Οι γονείς τους ήταν ενάρετοι και Ευσεβείς.Έμειναν ορφανοί από τον πατέρα ,αλλά η μητέρα τους συνέχιζε να διάγει ενάρετη ζωή.Με το παράδειγμα της η Θεοδότη δίδαξε τα παιδιά της να γίνουν ενάρετοι άνθρωποι.Οι Άγιοι Ανάργυροι σπούδασαν την Ιατρική επιστήμη,την οποίαν ασκούσαν αφιλοκερδώς.Γι αυτό ονομάστηκαν Ανάργυροι,επειδή δε δέχτηκαν ποτέ πληρωμή από τους φτωχούς.


Σπουδαία Ιστορικά Γεγονότα της 1ης Νοεμβρίου στο πέρασμα των αιώνων.

Το 451.Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος στη Χαλκηδόνα όπου το ορθόδοξο δόγμα αποδέχτηκε τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό
Το 1520.Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος ο διάσημος Πορτογάλος Θαλασσοπόρος περνά για πρώτη φορά από το στενό πέρασμα που ενώνει τους δύο ωκεανούς τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό,το στενό πέρασμα  πήρε το όνομα του και ονομάζεται πορθμός του Μαγγελάνου.
Το 1604.Δίδεται η πρεμιέρα του έργου "Οθέλλος" του Άγγλου Θεατρικού Συγγραφέα Σαίξπηρ.
Το 1820.Ο Ανδρέας Μιαούλης καταδιώκει τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο με Ναύαρχο τον Ιμπραΐμ που συναντήθηκαν ανοικτά στο πέλαγος έξω από το Ηράκλειο Κρήτης.Εκεί έγινε ναυμαχία κατά την οποίαν ο Μιαούλης κυρίευσε 7 φορτηγά που ήταν φορτωμένα με αποσκευές και στρατεύματα.Ο εχθρικός στόλος καταδιώχτηκε μέχρι την Κάρπαθο.
Το 1825. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης συγκρούεται με τον Δελήμπαση  καντά στις Λάσπες Αιτωλοακαρνανίας.
Το 1849. Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση του Συντάγματος ως απόρροια του κινήματος της 3ης Σεπτεμβρίου.
Το 1863.Γεννήθηκε ο Τζόρτζ Πάρκερ Αμερικανός εφευρέτης,βιομήχανος και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας στυλογράφων.
Το 1889. Όλος ο κόσμος δέχτηκε  να υιοθετήσει τον Μέσο Χρόνο Γκρίνουϊτς στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τους Μεσημβρινούς.στην Ουάσιγκτον.
Το 1896. Δημοσιεύεται η πρώτη φωτογραφία γυμνόστηθων γυναικών της φυλής των Ζουλού  στο περιοδικό National Geographic.
To 1897.Mια ομάδα φοιτητών στο Τορίνο ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα Γιουβέντους=Νεολαία.
Το έτος 1903.Τα επεισόδια στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών με αφορμή την παράσταση της "Ορέστειας" ονομάστηκαν  Ορεστιακά.
Το 1913.Υπογράφεται το Συμφωνητικό μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Το 1920.Θρίαμβος των αντιβενιζελικών κομμάτων στις ελληνικές εκλογές.Ο Ε. Βενιζέλος δεν εκλέγεται και αναχωρεί για το εξωτερικό.
Το 1939.Ένα κουνέλι είναι το πρώτο ζώο που συλλαμβάνεται  με τεχνητή γονιμοποίηση στις ΗΠΑ.
Το 1940.Ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος προσπαθώντας να καταλάβει ένα ύψωμα πέφτει στο πεδίο της μάχης.Είναι ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός που έπεσε ηρωϊκά  στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Το 1950.Παραιτείται η κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου εξ αιτίας οικονομικού σκανδάλου.Έγινε κατάχρηση 7,5 δισεκα.δραχμών στον Ο.Λ.Π.
Το 1952.Εκδίδεται η εφημερίδα "Απογευματινή".
Το 1962.Η Ελλάδα εντάσσεται στην Κοινή Αγορά.
Το 1998.Θεσμοθετείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το 2011.Απεβίωσε η 92 ετών μητέρα της Υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Οι μήνες και η ονομασία τους
Νοέμβριος
Προέρχεται από το λατινικό Νovem=Εννέα λόγω της θέσης του  στο ρωμαϊκό ημερολόγιο τότε που ο χρόνος είχε μόνο δέκα μήνες.


Ο καιρός σήμερα
Ο καιρός ήταν καλός με ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία το πρωϊ ήταν στους 10 βαθμούς με υγρασία στο 95%.Το μεσημέρι είχε συννεφιά με το θερμόμετρο στους 19 βαθμούς και με την υγρασία στο 40%.Το βράδυ η θερμοκρασία είναι στους 14 βαθμούς και η υγρασία στο 68%


Πολιτικές Ειδήσεις
Έξω φρενών έγινε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ,όταν πληροφορήθηκε από την τηλεόραση ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας  εξήγγειλε Δημοψήφισμα.



           Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου
Το Δεύτερο Θαύμα είναι:
Oι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας.
Οι κρεμαστοί κήποι είχαν καταπλήξει τους Έλληνες.Οι κρεμαστοί κήποι βρίσκονταν  στη "νέα" πόλη ,η οποία κτίσθηκε μετά την καταστροφή της παλιάς Βαβυλώνας το έτος 689 π.Χ.
Οι συγγραφείς περιγράφουν τους κήπους και τους χαρακτηρίζουν ως άνδηρα
κτισμένα κατά μήκος της όχθης του Ευφράτη ποταμού,τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με μαρμάρινα σκαλοπάτια.Το πλήθος των δένδρων,των θάμνων και των λουλουδιών τα οποία διακοσμούσαν τους κήπους ποτίζονταν με κρήνες που τις υδροδοτούσαν δεξαμενές  μέσα από σωλήνες που ήσαν τοποθετημένες στο υψηλότερο άνδηρο.Οι Έλληνες  πίστευαν πως οι κήποι αυτοί ήταν της θρυλικής βασίλισσας των Βαβυλωνίων της Σεμίραμις.



Σας εύχομαι Καληνύχτα και Χρόνια Πολλά με υγεία
                            












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου