Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του  Στάχυος,του Απελλού,του Ουρβανού,του Αριστόβουλου,Του Νάρκισσου Αθηνών.
Και οι έξη ανήκαν στους εβδομήκοντα αποστόλους του Κυρίου οι οποίοι έφεραν πολλούς στη χριστιανική πίστη.Ο Στάχυς ήταν επίσκοπος Βυζαντίου.Ο Αριστόβουλος ήταν επίσκοπος.Ο Απελλής ήταν επίσκοπος Ηρακλείας.Ο Ουρβανός ήταν επίσκοπος Μακεδονίας.Ο Νάρκισσος ήταν επίσκοπος Αθηνών.

Λόγια αγίων της χριστιανικής εκκλησίας

Είπε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Α' γ' 18
"Παιδιά μου,να μην  αγαπάμε με λόγια ούτε με τη γλώσσα,αλλά με έργα αληθινά"


Είπε  ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
" Σε εκείνους που ξέρουν να αγαπούν  αληθινά,δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δείξουν, αλλά είναι δυνατόν και σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατορθώσουν το παν".

Αγαπητοί μου αναγνώστες σήμερα 31 Οκτωβρίου βρισκόμαστε στην τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα του Φθινοπώρου,που είναι ο δέκατος μήνας του χρόνου.
Το όνομα του ο Οκτώβρης  πήρε από το λατινικό  Οcto=οκτώ.Το ρωμαικό ημερολόγιο,το οποίο άρχιζε από το  μήνα Μάρτη,τροποποιήθηκε  το 46 π.Χ.οπότε ο πρώτος μήνας του χρόνου έγινε  ο Γενάρης,τότε ο Οκτώβρης έγινε ο δέκατος μήνας.
Η  τελευταία ημέρα του Οκτώβρη είναι η παγκόσμια  ημέρα της Αποταμίευσης.
Παλαιότερα αυτήν την ημέρα στα σχολεία επικρατούσε αναβρασμός ιδεών.
Η Έκθεση με θέμα την Αποταμίευση ήταν η αιτία.Καθόσον η καλύτερη έπαιρνε
βραβείο.Τυχερά ήταν τα παιδιά που οι γονείς τους είχαν τη διάθεση να μιλήσουν και να συζητήσουν μαζί τους εκτενέστερα τα σχετικά με το θέμα αυτό.

"Σταλαγματιά-σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά"
"Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακκούλι"

.Είναι δύο από τις παροιμίες που δινόταν τότε σαν θέμα στην Έκθεση για την Αποταμίευση.

Ένα σπουδαίο γεγονός αυτής της ημέρας.

του 16ου μ.Χ.αιώνα είναι η  Μεταρρύθμιση. Το κίνημα που καθιέρωσε τον προτεσταντισμό ως παρακλάδι του χριστιανισμού.Ξεκίνησε από την Γερμανία στις 31 Οκτωβρίου 1517,όταν ο Μαρτίνος Λούθηρος ένας Γερμανός ιερέας και μοναχός,καθηγητής της Θεολογίας είχε εκφράσει ήδη στους φοιτητές του τις αντίθετες απόψεις του τις σχετικές με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονταν  τα πρακτικά της Καθολικής εκκλησίας. Την ημέρα αυτή στις 31 Οκτωβρίου 1517 θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του οι οποίες αποτελούσαν μια ανοιχτή επίθεση κατά του παπισμού.O παπισμός  είναι ο τρόπος διακυβέρνησης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που βρίσκεται κάτω από την εξουσία του Πάπα.


               Τα Επτά Θαύματα του Κόσμου

Είναι τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχαιότητας που θεωρούνται  από τους Έλληνες  και από τους Ρωμαίους της Αλεξανδρινής εποχής ασυναγώνιστα τόσο για  τη λαμπρότητα τους  όσο και για το μέγεθος τους.
Το πρώτο αξιοθαύμαστο έργο είναι:Οι πυραμίδες της Αιγύπτου.Βρίσκονται στη Δυτική όχθη του Νείλου.Οι πυραμίδες κτίστηκαν από τους Αιγύπτιους βασιλείς την εποχή 3000-1800 π.Χ.Οι μεγαλύτερες πυραμίδες βρίσκονται στην Γκίζα και κτίστηκαν για  δύο Φαραώ. Η πρώτη που ονομάζεται Μεγάλη Πυραμίδα είναι η μεγαλύτερη από όλες.Κάθε μια από τις πλευρές της είχε μήκος 230 μέτρα.Είχε ύψος 137 μέτρα και εμβαδόν 52 στρέμματα.Για το κτίσιμο της υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν 100.000 άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν επί είκοσι χρόνια μέχρι να την τελειοποιήσουν.


Σας εύχομαι Καληνύχτα και Καλή Εβδομάδα με υγεία











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου