Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 2011
Η εκκλησία μας εορτάζει μια πλειάδα ιερομαρτύρων, αγίων,ιερομαρτύρων,μαρτύρων και οσίων.των οποίων  η αφοσίωση  και η μεγάλη  πίστη τους στον Χριστιανισμό χάρισε σε κείνους την αγιοσύνη και σε μας την δυνατότητα να προσευχόμαστε,ώστε να μας συντρέχουν, όταν προσευχόμαστε στο όνομα τους.Παρασκευής
Σήμερα είναι του Ναζαρίου,του Προτασίου,του Γερβασίου και Κελσίου μαρτύρων.Είναι του οσίου Κοσμά Μα'ι'ουμά του Μελωδού,Ιγνατίου του Αγαλλιανού,Μηθύμνης,της οσίας Παρασκευής της επιβατινής,οσίου Νικολάου του απλού,του ιερομάρτυρα Σιλβανού γέροντος και  μάρτυρος Πέτρου του Αυσελάμου.Η βασική εορτή σήμερα είναι του

Κοσμά του  Μελωδού.

Ο Κοσμάς ο Μελωδός είναι γνωστός και ως μοναχός ο ποιητής,όσιος Μα´ι´ουμά ή Ιεροσολυμίτης ή Αγιοπολίτης.
Ήταν διαπρεπής επίσκοπος.
Γεννήθηκε το 685.
Ορφάνεψε σε μικρή ηλικία και ανατράφηκε από τον πατέρα του Ιωάννη Δαμασκηνού,ο οποίος ήταν "υπουργός" οικονομικών  του χαλίφη των Αράβων.
Μαζί με τον Ιωάννη Δαμασκηνό διαβίωσαν το έτος 726 στην περιώνυμη μονή του αγίου Σάββα των Ιεροσολύμων.
Του συμπαραστάθηκε στον αγώνα του κατά των εικονομάχων.
Το 743 εκλέχτηκε επίσκοπος Μα´ι´ουμά της Φοινίκης.
Εκεί πέθανε το 750 ή 752
Η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 14 Οκτωβρίου.


Ο καιρός

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα Βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι είναι Βόρειοι -Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 βαθμούς το μεσημέρι έως 12 βαθμούς το βράδυ.

Απόψε ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να φέρουν ελαφρά βροχή στα βόρεια παράλια.Οι άνεμοι είναι Νοτιοδυτικοί μέχρι Βορειοδυτικοί ασθενείς  2 με 3 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα παράλια στους 17 βαθμούς και στους 10 βαθμούς στα ορεινά,

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες βροχές κατά περιόδους.Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.Οι άνεμοι στο Θερμα'ι'κό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι.

Το ισχυρό χαμηλό που επηρέασε την χώρα μας κατά το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου έδωσε πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας.Οι 13 από τους μετεωρολογικούς  σταθμούς  κατέγραψαν ύψη βροχόπτωσης μεγαλύτερα από 100 χιλιοστά.
Ένα χιλιοστό βροχής ισούται με 1 λίτρο βροχής που πέφτει  σε 1 τετραγωνικό μέτρο γης.

Παγκόσμιες ιστορικές στιγμές

14 Οκτωβρίου 1806. Ο Αυτοκράτορας και στρατηγός της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης νικά τον Πρωσικό στρατό.

14 Οκτωβρίου 1914.Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα  με εντολή της Αντάντ εισέρχεται στη Βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει τάξη.

14 Οκτωβρίου 1915.Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας.

14 Οκτωβρίου 1950.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν συναντάται με τον στρατηγό Ντάγκλας και λαμβάνουν βαρυσήμαντες αποφάσεις για την άμυνα της Άπω Ανατολής κατά του κομμουνιστικού κινδύνου.

14 Οκτωβρίου 1976.Στο σκαμνί ο Καματερός για το νερό του που δήθεν θεράπευε τον καρκίνο.

14 Οκτωβρίου 1993.Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται μετά την ήττα του στις εκλογές της 10 της Οκτωβρίου.

14 Οκτωβρίου 1995.Πέθανε σε ηλικία 84 ετών η δημοσιογράφος Ελένη Βλάχου.

14 Οκτωβρίου 1998.Το Νόμπελ Οικονομίας απονεμήθηκε στον  καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ για την συμβολή του με το έργο του στις οικονομικές αναλύσεις και στο Κράτος Πρόνοιας.Ο Καθηγητής που πήρε το Νόμπελ ήταν Ινδός.


Ειδήσεις

Να τηρηθεί η αυτόφορη διαδικασία  σε βάρος αυτών οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ζητήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.Η διάταξη ισχύει από σήμερα και επιβάλλει την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών.Στην αντίθετη περίπτωση παραπέμπει στις κυρώσεις που ορίζει ο νόμος του 1940 που προβλέπει αυστηρή ποινή μέχρι και φυλάκιση.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Τ είπε ότι "Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν θα γίνονται αποδεκτά τα ομόλογα της ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
"Σε μια τέτοια περίπτωση οι άλλες κυβερνήσεις πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή"δήλωσε
Δήλωσε επίσης ότι η Ε.Κ.Τ."Έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης   η οποία είναι μια ξεχωριστή περίπτωση δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει".
Παράλληλα επανέλαβε πως "η στήριξη της Ε.Κ.Τ.σε χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους ήταν μεγάλη και δεν πρόκειται να στηρίξει μέτρα που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να μεταθέσουν τις ευθύνες που έχουν και να τακτοποιήσουν τα δημοσιονομικά τους μεγέθη".

Πλαφόν στις τιμές όλων των υγρών  καυσίμων  σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα.


Τα μήλα όπως και ο καφές κρατά τους ανθρώπους ξύπνιους.

Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί.
Κατασκευάζονται από βαμβάκι και λινό.
 
Καληνύχτα αγαπητοί μου αναγνώστες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου