Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 η εκκλησία μας εορτάζει τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο,τη Ματρώνη την οσία της Χιλιοπολίτιδος,τον όσιο Γεράσιμο τον νέο τον ασκητή εν Κεφαλληνία και τον Βασίλειο Τραπεζούντος.
 Βοήθεια μας

Είπε ο Ιερός Αυγουστίνος
Ο Χριστός τίμησε και τα δύο φύλα,αγκάλιασε και τα δύο,μερίμνησε και για τα δύο.Γεννήθηκε από μία γυναίκα.Άντρες,να έχετε θάρρος!Μην απελπίζεσθε,γιατί ο Χριστός καταδέχτηκε να γίνει άντρας.Θάρρος γυναίκες ,μην απελπίζεσθε,γιατί ο Χριστός καταδέχτηκε να γεννηθεί από μία γυναίκα.Άντρες και γυναίκες μαζί στραφείτε προς την σωτηρία.

Εχθές 19 Οκτωβρίου η εκκλησία μας εόρταζε τη μνήμη των αγίων  Ιωήλ του Προφήτου,Ουάρου μάρτυρος ,Κλεοπάτρας οσίας ,Στης Σαδώθ επισκόπου και 120 μαρτύρων εν Περσίδι,Αγίου Λεοντίου του Φιλοσόφου και οσίου Ιωάννου του θαυματουργού.
Ο προφήτης Ιωήλ ήταν ένας από τους δώδεκα μικρούς προφήτες.Καταγόταν από τη φυλή του Ρουβήμ.Το προφητικό του βιβλίο που θεωρείται στολίδι για την θρησκευτική φιλολογία αναφέρεται στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος,στην εκκλησία και στα σημεία που θα προηγηθούν της δευτέρας παρουσίας.

Είπε ο όσιος Εφραίμ ο Σύρος
Ας κάνουμε το καλό,και ας στείλουμε εκεί από πριν ο καθένας το ανάλογο στη δύναμη μας: Eλεημοσύνη,συμπόνια,φιλοξενία,μετάνοια,δάκρυα,νηστεία,αγρυπνία,εγκράτεια,προσευχή,ψαλμωδία,αποφυγή της λοιδορίας,ειρηνική συμπεριφορά,υπομονή στις θλίψεις,χαμαικοιτία,παρθενία.Και τα ανώτερα από όλα,τα εξής τρία:Nα μη μολύνουμε την πίστη με την αίρεση,να αγαπούμε τους φτωχούς,να συχγωρούμε  στους αδελφούς τα σφάλματα τους και να μην έχουμε έχθρα εναντίον κάποιου.
Είναι πολύ σημαντικές οι συμβουλές του οσίου.
Είθε να γίνουν εφαρμόσιμες για την ευημερία και την πρόοδο,όλου του κόσμου.

Ο καιρός
Ο καιρός είναι πολύ ζεστός με ηλιοφάνεια
 με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς το μεσημέρι και 11 βαθμούς το βράδυ.Επικρατεί νηνεμία και η υγρασία είναι 50%.

Ειδήσεις

Συνεχίζονται στην Αθήνα οι διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων.


Η καλή μέρα σήμερα ευνόησε  τους νέους καθώς και αρκετούς ηλικιωμένους, συνταξιούχους, να παρευρεθούν και να συμπαρασταθούν στα επεισοδιακά τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας.

Πολλοί είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ιστορικά γεγονότα.
Από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία του  Γερμανού συγγραφέα Wilken ,ο οποίος τεκμηριώνει την επίδραση των πολιτισμών Αιγύπτιακού πολιτισμού-Ελληνικού
πολιτισμού στην αρχαία εποχή.Λέει για την Σουμερική τέχνη ,ότι παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον η παράσταση μιας συμπαγούς φάλαγγας ,που οπλισμένη με ασπίδες και δόρατα προχωρεί πάνω από πτώματα .Το δόρυ το κρατούν οι στρατιώτες με τα δυό τους χέρια,όπως οι Μακεδόνες κρατούσαν την σάρισσα.Η παράσταση θυμίζει τη μακεδονική φάλαγγα.
Ένα γνωστό μοτίβο με το οποίο διακοσμούσαν τα αγγεία τους οι τεχνίτες ήταν το μοτίβο των λιονταριών που κατασπαράζουν ελάφια.Το μοτίβο αυτό είχε πολύ διάδοση και εμφανίζεται αργότερα στην τεχνοτροπία των Ελλήνων,οι οποίοι παραμέρισαν την γεωμετρική τεχνοτροπία με τους κύκλους και τα τρίγωνα στη διακόσμηση των αγγείων τους επηρεασμένοι από την ανατολική τέχνη που γνώρισαν από τους Φοίνικες.
Αλλά οι Έλληνες με εντελώς ανεξάρτητο πνεύμα,επεξεργάζονται τα ξένα μοτίβα και τα προσαρμόζουν στις δικές τους καλλιτεχνικές προτιμήσεις.
Έτσι ώστε παρόλα τα πρόσθετα ανατολικά στοιχεία φέρουν τη σφραγίδα της ελληνικής τέχνης και είναι ανώτερα από τα φοινικικά πρότυπα.

Ελπίζω να μη σας ανέβηκε η πίεση.

Σας εύχομαι Καληνύχτα και αύριο με υγεία














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου