Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη  των αγίων:Iερόθεου Α Αθηνών,Πέτρου ιερομάρτυρος από την Καπιτωλία,Δομνίνης,Βερίνης  και Προσδόκης μαρτύρων, και μερικών άλλων αγίων που δεν μας είναι γνωστοί.
Για τον Ιερόθεο Α Αθηνών γνωρίζουμε πως ήταν Αρεοπαγίτης.Ήταν μαθητής του Αποστόλου Παύλου από τον οποίον χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών.Εργάστηκε πολύ καθοδηγώντας τους Αθηναίους με πίστη και ζήλο στον Χριστιανισμό και στα προστάγματα του.
Σήμερα εορτάζει και ο άγιος της Καθολικής εκκλησίας,ο άγιος Φραγκίσκος.Είναι ο άγιος που εγκατέλειψε την πλούσια οικογένεια του και αφοσιώθηκε στους φτωχούς και πονεμένους ανθρώπους.
Είναι "Ο φτωχούλης του Θεού" το μυθιστόρημα του συγγραφέα μας Ν.Καζαντζάκη που έγραψε για τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.Είπε ο συγγραφέας "Αγάπη και ευλάβεια και θαμασμός για τον ήρωα και μεγαλομάρτυρα με κατείχε γράφοντας το παραμύθι ετούτο,πιο αληθινό και από την αλήθεια.Συχνά χοντρά δάκρυα μουτζάλωναν το χειρόγραφο .Συχνά ένα χέρι με μια αιώνια ανανεωμένη πληγή,σαν να το κάρφωσαν,σαν να το κάρφωσαν αιώνια,διάνυε μπροστά μου. Μέσα στον αγέρα,ένοιωθα γύρα μου,όσο έγραφα,την αόρατη μορφή,την αόρατη παρουσία.Γιατί για μένα ο Άγιος Φραγκίσκος είναι το πρότυπο του στρατευμένου ανθρώπου,που με ακατάπαυστο σκληρότατο αγώνα κατορθώνει και επιτελεί το ανώτατο χρέος του ανθρώπου,ανώτερο και από την ηθική κι από την αλήθεια κι από την ωραιότητα:Να μετουσιώνει την ύλη που του εμπιστεύθηκε ο Θεός και να την κάνει πνέμα"Ν.Κ.

Πως είναι σήμερα ο καιρός.Ο καιρός σήμερα είναι καλός σε όλη τη χώρα.Στην Πελοπόννησο έχει λίγες κατά τόπους  νεφώσεις,αυξημένες και στο Αιγαίο.
Στην Αττική επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία είναι 26 βαθμοί.Οι άνεμοι που πνέουν είναι μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό με εξασθένηση τη νύχτα.Πάντοτε οι άνεμοι εξασθενούν μετά τη Δύση του ηλίου και η θάλασσα ηρεμεί.
Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.Η θερμοκρασία είναι 23 βαθμοί.Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι είναι ασθενείς.
Ο καιρός  είναι ακόμα ζεστός  και  ενδείκνυται για θαλάσσιες κοντινές βόλτες  και για βόλτες στα ορεινά ή στα πεδινά,αναλόγως.
Τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα έχουν η Πάτρα,η Σάμος,η Αμφιλοχία,η Κάτω Αχαία με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 27 βαθμούς.
Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες  έχουν η ορεινή Φωκίδα,το Καρπενήση, το Μέτσοβο και η Στενή Ευβοίας με 17 βαθμούς.
Με τις πυρκαγιές να δούμε πώς τα πάμε.
Στη Κεφαλλονιά,στην Εύβοια, στη Λακωνία,  στη Φωκίδα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές που ευτυχώς σβήστηκαν εντελώς με τη συμμετοχή, αεροσκαφών,ελικοπτέρων,οχημάτων και πυροσβεστών.

Να πάμε και μέχρι τις Φιλιππίνες.Ο Τυφώνας Νεσάτ  σάρωσε την περιοχή όπου πνίγηκαν 43 αλιείς,οι οποίοι δεν έλαβαν υπ όψιν τους τις προειδοποιήσεις των λιμενικών αρχών και ταξίδεψαν με τα αλιευτικά τους,ανακοίνωσε το Συμβούλιο Διαχείρισης και Μείωσης των Κινδύνων σε φυσικές καταστροφές.

"Ειρήνεψε μέσα στον εαυτό σου και θα ειρηνέψει ο ουρανός και η γη.Μη φοβάσαι τη φτώχεια του κορμιού παρά να τρέμεις τη φτώχεια της ψυχής,γιατί όποιος έχει τούτη τη φτώχεια,της ψυχής,θαρρεί πως ζει,μα αληθινά είναι πεθαμένος.Λυπήσου τον εαυτό σου και μη θυμώνεις και θαρρείς πως έτσι είσαι γενναίος.Αγάπησε την πραότητα και την υπομονή,και θα δεις πως θα βρεις ξεκούραση και θα απογευτείς κάποια θροφή αθάνατη.Ο υπομονετικός άνθρωπος νοιώθει πως βρίσκεται μέσα σε ένα κάστρο που δε μπορεί να το πατήσει κανένας οχτρός,κι είναι ατάραχος στις ανεμοζάλες που τον κρούνε". Φ.Κόντογλου

Και για τον καλλωπισμό μας.Ετοιμάζουν το χάπι που θα εμποδίζει να γκριζάρουν τα μαλλιά μας.Στα εργαστήρια της L'oreal γίνονται οι έρευνες.Ο επικεφαλής του τμήματος Βιολογίας Μαλλιών της εταιρείας,λέει,"Η επιδίωξη μας είναι να έλθει η μέρα που θα παίρνουν οι άνθρωποι το χάπι αυτό,όπως ένα συμπλήρωμα διατροφής.Να το παίρνουν λίγο πριν γκριζάρουν τα μαλλιά τους γιατί αν έχουν αρχίσει να γκριζάρουν δεν είναι εύκολα αναστρέψιμο",το γκριζάρισμα,εννοείται.
Οι έρευνες γίνονται μυστικά και ο μηχανισμός επεξεργασίας του χαπιού δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν από το Μάρτιο του 2013.

Για το βραβείο Νόμπελ.Το βραβείο Νόμπελ 2011 μοιράστηκαν τρεις επιστήμονες και αφορά ανακαλύψεις για την άμυνα του οργανισμού.
Οι τρεις τους,όπως αναφέρει η επιτροπή βραβείου,"έφεραν επανάσταση στην κατανόηση του ανοσοποιητικού συστήματος,ανακαλύπτοντας  "κλειδιά" της  λειτουργίας τους.

Η διαμάχη για τις φάλαινες παίρνει διαστάσεις.
Ανάμεσα στους ακτιβιστές και τους Φαλαινοθήρες προέκυψε διαμάχη στην Ιαπωνία.Οι μεν ακτιβιστές επιθυμούν τον τερματισμό της καταστροφής των Φαλαινών,οι δε Φαλαινοθήρες  της Ιαπωνίας δεν υποχωρούν στις πιέσεις να εγκαταλείψουν την πρακτική της εξόντωσης των Φαλαινών με την πρόφαση της επιστημονικής έρευνας.Στη πραγματικότητα το κρέας των Φαλαινών καταλήγει στα εστιατόρια και στα σούπερ-μάρκετ της Ιαπωνίας,όπου θεωρείται παραδοσιακή νόστιμη λιχουδιά.

Να μετακινηθούμε τώρα προς την γειτονική μας Ιταλία.
Εκεί συνέβη ένα σπουδαίο γεγονός που έγινε θέμα στις εφημερίδες.Η εξέγερση των πλουσίων..Ο εμπνευστής της είναι ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας υποδημάτων Todd's.
H συνέντευξη που  παραχωρήθηκε στην εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" έχει τον τίτλο "Πολιτικοί φτάνει πια".Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως η πολιτική δράση που επικεντρώνεται στα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα οδηγεί την Ιταλία στην καταστροφή.Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" επιμένει πως δε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική σε αντίθεση με το ,αριστοκρατικής καταγωγής,αφεντικό της Φερράρι και πρώην αφεντικό της Φιατ,ο οποίος φλερτάρει φανερά με την πολιτική.
Ο Ντιέγκο Ντε λα Βάλλε,αυτό είναι το όνομα του πλούσιου ιδιοκτήτη της βιομηχανίας υποδημάτων Todd's,o οποίος ανακαίνισε το Κολοσσιαίο διαθέτοντας 25.000.000 Ευρώ,χωρίς αντάλλαγμα.
Τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε μαζί με άλλους συναδέλφους του μια διακήρυξη στην οποία δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τη χώρα τους για να μην πτωχεύσει.Οι Ιταλοί έβαλαν πωλητήριο στο τετραώροφο Βενετσιάνικο Παλάτσο νεογοτθικού ρυθμού του 15ου αιώνα.Οι μεσίτες εκτιμούν την αξία του σε 10-15 εκατομμύρια Ευρώ.Αυτό είναι ένα ποσό που καλύπτει ένα μέρος από τα 50 δις που είναι η χώρα τους υπερχρεωμένη.
Μια άλλη πρόταση του συνδικάτου των επιχειρηματιών είναι η συνταξιοδότηση των γυναικών στα 65 χρόνια και μια άλλη πρόταση είναι ο φόρος σε περιουσίες που ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύρια.Ευρώ.
Αυτές οι δύο προτάσεις,η συνταξιοδότηση των γυναικών στα 65 και ο επιβεβλημένος φόρος στις μεγάλες περιουσίες,είναι δύο προτάσεις στάνταρ στις χώρες της Ε.Κ.




Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες,ελπίζω η σημερινή σελίδα να σας ευχαρίστησε,διαβάζοντας την.
Σας χαιρετώ  και αύριο σας περιμένω να ανοιχτούμε στα πέλαγα και άλλων γνώσεων.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου