Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2911 η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των
αγίων οσίων μαρτύρων και νεομαρτύρων.Είναι οι παρακάτω άγιοι:
Ιλαρίωνος οσίου του μεγάλου,Θεοδότης και Σωκράτους μαρτύρων,Φιλοθέου οσίου,Ανακομιδή λειψάνων οσίου Χριστοδούλου του θαυματουργού.Δασίου,Γαϊου,Ζωτικού μάρτυρος,Ιωάννου Νεομάρτυρος εκ Μονεμβασίας,οσίων Ευκράτους και Ζαχαρίου,Πλατίνου,Ανδρέουκαι Παύλου,Πέτρου και Στεφάνου των νεοφανών,Βαρούχ,Φιλόθεου των εν Άθω,Βαρνάβα και Ιλαρίωνος.
Ο όσιος Ιλαρίων γεννήθηκε το 333 στα χρόνια του Μ.Κωνσταντίνου κοντά στη Γάζα από γονείς πλούσιους ειδωλολάτρες.Σπούδασε στην Αλεξάνδρεια και βαπτίσθηκε χριστιανός.Όταν οι γονείς του,γέροντες σε μεγάλη ηλικία,ανεχώρησαν εκ του κόσμου αυτού.Μοίρασε στους φτωχούς την κληρονομιά του και πήγε  στην έρημο.Είχε το χάρισμα να κάνει θαύματα.Περιόδευσε σε πολλές χώρες,όπου δίδαξε τη χριστιανική θρησκεία.


Ο Καιρός
Στην Αθήνα επικρατούν νεφώσεις κατά περιόδους.Τα νέφη καλύπτουν τον ουρανό κατά 39%.
Η θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί και οι άνεμοι πνέουν Νοτιοανατολικοί ασθενείς εντάσεως 2 μποφόρ.


Στον Πειραιά ο καιρός είναι αίθριος.Τα νέφη καλύπτουν τον ουρανό κατά 17%,η θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί και οι άνεμοι είναι της ίδιας εντάσεως και κατευθύνσεως,όπως και στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη ο ουρανός είναι συννεφιασμένος με τα νέφη να καλύπτουν τον ουρανό κατά το 94%,η θερμοκρασία είναι 16 βαθμοί,οι άνεμοι είναι Νοτιοανατολικοί και ένα ελαφρύ αεράκι που φυσάει είναι 1 μποφόρ.

Ειδήσεις
Ο διαδηλωτής, γραμματέας των οικοδόμων,που βρέθηκε στο μέσον της διαδήλωσης των αναρχικών,έχασε την ζωή του. Οι επιθέσεις των αναρχικών και η ταραχή του προκάλεσαν καρδιακό επεισόδιο,πέθανε από έμφραγμα,σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Στην Αθήνα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπο του Λευκού οίκου,ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία  με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας,από τους οποίους ζήτησε να τον επιβεβαιώσουν ότι υπάρχουν ελπίδες αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Τα γεγονότα που έμειναν στην Ιστορία
21 Οκτωβρίου 1520. Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος ανακαλύπτει στη Νότια Αμερική τον πορθμό που φέρει το όνομα του.
21 Οκτωβρίου 1805.Η Ναυμαχία στο Τράφαλγκαρ.Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό  με τις διαταγές του ναύαρχου Ορατίου Νέλσων κατατροπώνει τον ισπανικό στόλο στις ισπανικές ακτές.Ο Νέλσων τραυματίζεται και πεθαίνει.
21 Οκτωβρίου 1833.Γεννήθηκε ο Σουηδός χημικός  Άλφρεντ Νόμπελ που θέσπισε τα βραβεία Νόμπελ.
21 Οκτωβρίου 1879.Ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει για πρώτη φορά τον πρώτο λαμπτήρα πυράκτωσης.

21 Οκτωβρίου 1912.Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Πρέβεζα.
21 Οκτωβρίου 1918.Ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.Είναι η Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος.Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα.
21 Οκτωβρίου 1945.Για πρώτη φορά οι γυναίκες της Γαλλίας αποκτούν δικαίωμα ψήφου.


-Έγινε κούρεμα στο 50%,είπε η κ. Καγκελάριος.


-Δεν το άφηναν να περάσει ο καιρός.Οι τρίχες αποδυναμώνουν και πέφτουν μοναχές τους.

-Ουφ!


Παράξενες ειδήσεις

Ελέφαντας δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο.
Η Ελεφαντίνα έπινε νερό σε ένα ποτάμι με το μικρό της,όταν δέχτηκε επίθεση από τον κροκόδειλο.Ο Κροκόδειλος άρπαξε την προβοσκίδα της Ελεφαντίνας και τότε άρχισε η μάχη.
Η Ελεφαντίνα τα κατάφερε μια χαρά να προστατεύσει το μικρό της.Έδειξε γενναιότητα.Οδήγησε τον κροκόδειλο,που κρατιόταν ακόμα από την προβοσκίδα της μέχρι μέσα στο ποτάμι όπου και τον αποτελείωσε λέει η είδηση.
Ο κροκόδειλος ζει στο ποτάμι.
Το πιθανότερο είναι να τον ποδοπάτησε.

Σας εύχομαι Καληνύχτα




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου