Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου αναγνώστες σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 είναι η εορτή των μαρτύρων:
Ακινδύνου
Πηγασίου
Αφθονίου
Ελπιδοφόρου
Ανεμποδίστου.
Του οσίου Μαρκιανού εν Κύρω
των μαρτύρων Δόμνης και Δομνίνης
του Ευδόξιου
του Αγαπίου και 8 Μαρτύρων.
Μέσα από την πλειάδα των ενδόξων μαρτύρων που θυσίασαν την ζωήν τους για την αγάπη τους στο Χριστό,εξέχουσα θέση έχουν οι Άγιοι ένδοξοι μάρτυρες
Ακίνδυνος,Πηγάσιος,Ανεμπόδιστος,Ελπιδοφόρος,Αφθόνιος.
Οι άγιοι κατάγονταν από την Περσία και μαρτύρησαν για τον Χριστό το έτος 330 μ.Χ.επί βασιλείας στην Περσία του Σαβωρίου Β'.
Την εποχή αυτή ο Σαπώρ,όπως αλλιώς ονομαζόταν ο Πέρσης ηγεμόνας,κατεδίωκε τους χριστιανούς .Οι πέντε άγιοι κρυφά δίδασκαν και καθοδηγούσαν τους χριστιανούς ενισχύοντας τους την πίστη.Μόλις ο Σαβώριος ή Σαπώρ πληροφορήθηκε τη χριστιανική τους δράση διέταξε να τους οδηγήσουν μπροστά του.Προσπάθησε να τους μετατρέψει την πίστη. Οι πέντε άνδρες ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό.Στη συνέχεια συνελήφθησαν,μαστιγώθηκαν και ερρίφθηκαν στη φωτιά.Οι θερμές προσευχές τους προς τον Θεό προκάλεσαν φοβερή θύελλα με βροχή που έσβησε τη φωτιά.Οι Πέρσες τρομοκρατήθηκαν όπως και ο ίδιος ο Σαπώρ με αποτέλεσμα να  αναβληθεί ο θάνατος τους.Μετά από μερικές ημέρες ο Σαβώριος  ζήτησε και πάλι να τους φέρουν ενώπιον του.Όταν είδε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τη χριστιανική τους πίστη διέταξε τον αποκεφαλισμό τους.Πρώτος αποκεφαλίστηκε ο Αφθόνιος που ήταν και ο γεροντότερος.Το ίδιο και ο Ελπιδοφόρος αποκρίθηκε ότι πιστεύει στο Χριστό γιατί Αυτός είναι "η οδός και η αλήθεια και η ζωή".
Τα λόγια αυτά είναι από το Ευαγγέλιο του Ιωάννου ιδ'6.
Η απάντηση του Ελπιδοφόρου εξαγρίωσε τον Σαπώρ με αποτέλεσμα να αποκεφαλίσει τον Ελπιδοφόρο.Οι υπόλοιποι πήραν θάρρος και ομολόγησαν και αυτοί την πίστη τους .Τότε ο Σαπώρ διέταξε να τους ρίξουν στη φωτιά.Έτσι μαρτύρησαν για τη δόξα του Χριστού παραδίδοντας το πνεύμα τους.


Σπουδαία γεγονότα της 2 Νοεμβρίου  που καταγράφηκαν στην Ιστορία

Το 1470.Γεννήθηκε ο Εδουάρδος Γ' βασιλιάς της Αγγλίας.
Το 1755.Γεννήθηκε η Μαρία Αντουανέτα βασίλισσα της Γαλλίας,σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ' και κόρη της Μαρίας Θηρεσίας και του Φραγκίσκου Α' της Αυστρίας.
Το 1817.Ανοίγει η Τράπεζα του Μόντρεαλ.Η μακροβιότερη  τράπεζα του Καναδά.
Το 1904.Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Αγγλικής εφημερίδας "Dailly Miror".
To 1912.Tο αντιτορπιλικό "Θύελλα"αποβιβάζει στην Δάφνη του Αγ.Όρους άγημα από 40 άνδρες,οι οποίοι κινούνται για να απελευθερώσουν τις Καρυές.Αργότερα το θωρηκτό "Αβέρωφ" και τα αντιτορπιλικά "Ιέραξ" και "Πάνθηρ"αποβιβάζουν στην Αμμουλιανή της Χαλκιδικής άγημα από 200 άνδρες
οι οποίοι κατέλαβαν την διώρυγα του Ξέρξη.Έτσι απελευθερώνεται ολόκληρο το Άγιο Όρος και υψώνεται η Ελληνική σημαία στις Καρυές.
Το 1930.Ο Χαϊλέ Σελασιέ στέφεται αυτοκράτορας της Αιθιοπίας.Ο Χαιλέ Σελασιέ διακρίθηκε για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας του.Εισήγαγε την Αιθιοπία στην Κοινωνία των Εθνών και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.Υπήρξε ιδρυτικός πρωτεργάτης του Οργανισμού Αφρικανικών ενοτήτων.Το πραγματικό του όνομα είναι  Ταφάρι Μαχόνεκ γεννήθηκε στο Χαράν και είναι υιός του κυβερνήτη του Χαράρ.
Το 1940.Από τις 3 η ώρα το μεσημέρι αρχίζει μεγάλη ιταλική επίθεση από δύο Μεραρχίες εναντίον της τοποθεσίας Ελαία στο Καλπάκι της Ηπείρου.Η επίθεση συνεχίστηκε με τη στήριξη του πυροβολικού και της  αεροπορίας μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Το 1950. Ορκίζεται νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Σοφοκλή Βενιζέλο.
Το 1977.Πρωτοφανής θεομηνία πλήττει την Αθήνα και τον Πειραιά.
Το 1991.Ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Ο καιρός
Ο καιρός είναι  καλός με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη στους 18 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες μέχρι δέκα τις βραδυνές ώρες.


Πολιτικές ειδήσεις

Αυστηρό μήνυμα Γιούργκεν στην Αθήνα μετά τη σύνοδο κορυφής στις Κάννες.

Ο Ζ Μπαρόζο απευθύνει στην Ελλάδα έκκληση για "Εθνική και πολιτική σταθερότητα".

"Ούτε ένα Ευρώ όσο δεν υιοθετείτε το σχέδιο".Έστειλε τελεσίγραφο ο Σαρκοζί στον Παπανδρέου.

Ανένδοτο κατά της "ανεύθυνης" και επικίνδυνης κυβέρνησης κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδήσεις από τον Κόσμο

Δύο κοριτσάκια δύο μόλις χρόνων από τις  Φιλιππίνες που γεννήθηκαν Σιαμαία  ενωμένα στο στήθος και στην κοιλιά υποβλήθηκαν σήμερα σε 10 ωρών εγχείριση διαχωρισμού τους με επιτυχία.

Λογιστικό λάθος αύξησε στην Ιρλανδία το δημόσιο χρέος κατά3,6 δις.Ευρώ.
Το δημόσιο χρέος μειώθηκε σήμερα κατά 3,6 δις.καθώς εντοπίστηκε η λανθασμένη λογιστική εγγραφή.
Η κυβέρνηση της χώρας ενημερώθηκε για το  ότι ένα συγκεκριμένο κονδύλιο είχε εγγραφεί δύο φορές στο παθητικό του κρατικού υπολογισμού για το έτος 2010.Αναφέρει το ανακοινωθέν του υπουργείου των οικονομικών του Δουβλίνου.


                Τα επτά θαύματα του Κόσμου

Το τρίτο θαύμα
Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία.
Ήταν έργο του Φειδία κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντοστό.
Το εσωτερικό του αγάλματος ήταν κατασκευασμένο από λίθο και από ξύλο.Μόνο τα εξωτερικά του μέρη,η αμφίεση και τα στολίδια ήταν κατασκευασμένα με χρυσάφι.Με ελεφαντοστό ο Φειδίας κατασκεύασε τα γυμνά μέρη του σώματος.
Ο γλύπτης παρίστανε το Δία στεφανωμένο με  ένα κλαδί ελιάς και καθισμένο σε θρόνο από ξύλο κέδρου με διακοσμήσεις από έβενο,από ελεφαντοστούν,από χρυσό και από πολύτιμους λίθους.Ο Θεός Ζευς στο δεξιό του χέρι κρατούσε  χρυσελεφάντινο άγαλμα της Νίκης και στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα σκήπτρο με έναν αετό στη κορυφή του.Το χρυσελεφάντινο  άγαλμα του Δία τοποθετήθηκε στο μεγάλο Ναό του Διός στο ιερό άλσος στην Ολυμπία.Το ύψος του έφτανε σχεδόν μέχρι την οροφή του Ναού.Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Α' μετέφερε το άγαλμα στη Κωνσταντινούπολη  όπου δυστυχώς  καταστράφηκε από πυρκαϊά το έτος 475 μ.Χ.



Σας εύχομαι Καληνύχτα και Χρόνια Πολλά με υγεία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου