Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες και η σημερινή ημέρα είναι γιορτινή,όπως είναι κάθε ημέρα του έτους.Κάθε ημέρα εορτάζει ένας άγιος ή πολλοί άγιοι μαζί.Είναι οι χριστιανοί των χρόνων μετά τη γέννηση του Χριστού που μαρτύρησαν για την πίστη τους στην χριστιανική θρησκεία,που υπέστησαν βασανισμούς από τους διωγμούς των ειδωλολατρών και θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία.Ποτάμια αίματος χύθηκαν και στις δύο περιπτώσεις.Ίδια είναι η προσφορά θυμάτων,ο φόρος αίματος, που πληρώθηκε από τους μακρινούς προγόνους μας για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας και να προσερχόμαστε στους Ναούς μας,  να προσευχόμαστε με ευλάβεια,  να μας προφυλάσσει η δύναμη του Θεού από κάθε τι βλαβερό και κακό.
Η σημερινή ημέρα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο.Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του.Ο Άγιος Νεκτάριος  Αιγίνης είναι σύγχρονος άγιος της ορθόδοξης εκκλησίας.Το κατά κόσμον όνομα του είναι Αναστάσιος Κεφαλας.Έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου.Υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης,καλός παιδαγωγός και ποιμενάρχης.Γεννήθηκε το έτος 1846 στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης.Ήταν το πέμπτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας με αρχοντική και Βυζαντινή καταγωγή.Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.
Το 1876 έγινε μοναχός και αργότερα διάκονος.Το 1889 χειροτονήθηκε μητροπολίτης στην Αίγυπτο.Διετέλεσε διευθυντής στη Ριζάρείο σχολή.Στην Αίγινα ίδρυσε γυναικεία μονή και απεβίωσε εν ειρήνη το έτος 1920 .
Οι ολιγότερο γνωστοί άγιοι που εορτάζουν σήμερα είναι :
Οι  μάρτυρες Ονησιφόρος και Πορφύριος.
Αντώνιος ο  όσιος.
Θεοπίστη η Λεσβία.Η Αγία Θεοπίστη καταγόταν από τη Μήθυμνα της Λέσβου.Από πολύ νεαρά ηλικία από 20 ετών αφιερώθηκε στο μοναχικό βίο.Ήταν φιλάνθρωπος.Στη μονή όπου μόναζε δημιούργησε εργαστήριο ραπτικής και υφαντικής στο οποίο βρήκαν εργασία άπορες νέες. Τα έσοδα του εργαστηρίου  τα  διέθετε στις φτωχές οικογένειες.Πειρατές την συνέλαβαν αλλά κατόρθωσε να διαφύγει στην Πάρο  από όπου συνέχισε την ευσεβή και φιλάνθρωπο δράση της.Οι Παριανοί  θέλοντας να την τιμήσουν αφιέρωσαν ένα από τα παρεκκλήσια της Παναγίας στο όνομα της.
Ιστορικά γεγονότα αυτής της ημέρας είναι ο θάνατος του Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου Ζ',το έτος 959 μ.Χ.
Το έτος 1818 γεννήθηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ιβάν Τουργκιένιεφ.
Το έτος 1906 στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ επισκέπτεται  τον Καναδά και γίνεται ο πρώτος πρόεδρος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε χώρα του εξωτερικού.
Το έτος 1938 η 9 Νοεμβρίου στη Γερμανία ονομάστηκε Νύχτα των Κρυστάλλων.Είναι το πρώτο οργανωμένο Πογκρόμ εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί.
Το έτος 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει τα έργα του Μόρνου.
Το 1989 έπεσε το τοίχος του Βερολίνου και ανοίγουν τα σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας.
Σήμερα 9 Νοεμβρίου 2011,εμφανίστηκαν στα καταστήματα οπωρολαχανικών τα πρώτα μανταρίνια με 1,5 ευρώ το κιλό.
Ο καιρός είναι καλός επικρατεί νηνεμία με τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς και την υγρασία στο 77%.
Το έβδομο και τελευταίο από τα επτά θαυμαστά δημιουργήματα της αρχαίας εποχής που χαρακτηρίστηκαν ως Τα Επτά Θαύματα Του Κόσμου είναι:
Ο Φάρος της Αλεξανδρείας.
Ο Φάρος της Αλεξανδρείας ανηγέρθηκε περί το έτος 270 π.Χ.επί βασιλείας του Πτολεμαίου Β' του Φιλάδελφου πάνω στη νησίδα που βρίσκεται  έξω από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας.Ο φάρος της Αλεξανδρείας χρησιμοποιήθηκε σαν πρότυπο όλων των φάρων που κτίστηκαν στις ακτές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ο Αριθμός Επτά θεωρείται από πολλές θρησκείες ιερός,μυστικός και συμβολικός αριθμός.
Στη Παλαιά Διαθήκη. Το έργο της Δημιουργίας του Κόσμου συμπληρώθηκε εντός έξη ημερών και την Εβδόμη ο Θεός αναπαύθηκε.
Στην Αίγυπτο τα επτά έτη ευφορίας διαδέχτηκαν επτά έτη λιμού.Επί επτά ημέρες τα ύδατα της Αιγύπτου μεταβλήθηκαν σε αίμα.
Στις εορτές των Εβραίων δύο από τις τρεις μεγάλες εορτές των :Το Πάσχα και η Σκηνοπηγία διαρκούσαν επτά ημέρες το καθένα και μεταξύ του Πάσχα και της Πεντηκοστής μεσολαβούσε διάστημα επτά ημερών.
Κάθε έβδομο έτος ήταν σαββατικό έτος.
Συχνά συναντούμε τον αριθμό επτά και στην Καινή Διαθήκη.
Στην Αποκάλυψη:Οι Εκκλησίες στην Ασία είναι επτά,επτά είναι οι αστέρες,επτά είναι οι σάλπιγγες,επτά είναι τα πνεύματα,επτά είναι τα κέρατα και επτά είναι οι οφθαλμοί του αρνιού.
Στους Αρχαίους Έλληνες: Ο αριθμός επτά ήταν ιερός στον Απόλλωνα και είχε εξέχουσα θέση στη θεωρία των πυθαγορείων.
Στην ορθόδοξο και στην Δυτική  Εκκλησία τα μυστήρια είναι επτά.
Στη Δυτική Εκκλησία είναι επτά οι βαθμοί της ιεραρχίας.
Στις Ινδικές θρησκείες,στον Βουδισμό και στον Ινδουϊσμό, ο αριθμός επτά έχει ιδιαίτερη σημασία.
Οι ερμηνείες που δόθηκαν για την προτίμηση στον αριθμό επτά λέγουν ότι αρέσκονται στον αριθμό επτά  επειδή είναι σύμβολο πληρότητας καθώς αποτελείται από το τρία και το τέσσερα οι οποίοι είναι τέλειοι αριθμοί  και  αντιπροσωπεύονται στο χώρο με το τρίγωνο και το τετράγωνο.
Σας εύχομαι Καληνύχτα και Χρόνια Πολλά με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου