Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί μου αναγνώστες σήμερα είναι Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 εορτή πολλών αγίων της χριστιανικής εκκλησίας μας.Οι άγιοι που τιμούμε τη μνήμη τους είναι:Οι μάρτυρες Ακεψιμάς,
Ιωσήφ,
Αειθαλάς,
ο ιερομάρτυρας άγιος Γεώργιος ο Νέος από τη Νεάπολη της Μ.Ασίας.
ο ομολογητής Αχαιμενίδης,
του Αποστόλου του Νέου στον Άγιο Λαυρέντη του Πηλίου και
του οσίου Ιωσήφ

Ο Ακεψιμάς ήταν Επίσκοπος,ο Ιωσήφ ήταν πρεσβύτερος και ο Αειθαλάς ήταν διάκονος.Και οι τρεις μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό,όταν βασιλιάς στην Περσία ήταν ο Σαπφώρ ο Β' το 330 μ.Χ.

Απολυτίκιο
Ως θεράποντες της ευσεβείας,
στύλοι ώφθητε ,της εκκλησίας,
πυρσολατρών καθελόντες το φρύαμα,
Ακεψιμά ιεράρχα πολύαθλε,
Αειθαλά,Ιωσήφ τε μακάριος,
Αλλ αιτήσασθαι,Χριστόν τον Θεόν
πανεύφημοι,δωρήσασθαι ημείν το
μέγα έλεος.

Ο άγιος Ακεψιμάς
Έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Θεοδοσίου το 380 μ.Χ.Αξιώθηκε να γίνει ιερέας θαυματουργός.Έζησε μέσα σε ένα σκάμμα για 60 χρόνια με αυστηρή νηστεία και προσευχή περατώσας τον βίον του ειρηνικά.

Ο άγιος Αχαιμενίδης ο Ομολογητής
Έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του Μικρού,βασιλιά του Βυζαντίου το 410 μ.Χ.

Καταγόταν από επίσημη Περσική οικογένεια με πολύ πλούτο και λαμπρά αξιώματα.Σε νεαρή ηλικία άκουσε τις διδασκαλίες για το Χριστό και δεν άργησε να προσέλθει στην χριστιανική πίστη.Καταγγέλθηκε στον βασιλιά,αλλά δεν φοβήθηκε τις απειλές του.Υποβλήθηκε σε βασανιστήρια,στα οποία έδειξε αξιοθαύμαστη υπομονή.Κατόπιν τον άφησαν να φύγει έξω από τα Περσικά σύνορα,φτωχός μετά τη δήμευση της περιουσίας του το 412 μ.Χ.
Ο Αχαιμενίδης έφυγε εξόριστος από τη γη των πατέρων του ,ευχαριστημένος όμως γιατί ήταν  πιστός στον   Χριστό και γιατί ναι μεν του έκλεψαν όλα τα χρήματα του,αλλά όμως δεν μπόρεσαν να κλέψουν τους θησαυρούς της ψυχής που ο Χριστός δίνει στους πιστούς στρατιώτες του.


Ο καιρός
"Θερμός" χαρακτηρίζεται ο Νοέμβρης. Ο καιρός σήμερα είναι καλός με τοπική συννεφιά περιοδικά αυξημένη και με λίγες τοπικές βροχές στα Νότια.
Στην Αττική τον καιρό χαρακτηρίζει η συννεφιά.Το μεσημέρι επικρατεί ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ.Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19 βαθμούς και το βράδυ στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Σπουδαία γεγονότα στις 3 Νοεμβρίου

Του έτους 1567.Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι ,ένας πλούσιος έμπορος από τη Βενετία μισθώνει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτραίτο της συζύγου του.Ο Ιταλός καλλιτέχνης δημιουργεί το αριστούργημα που έμεινε στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.

Του έτους 1718.Γεννήθηκε ο Τζον Μοντάγκιου Βρετανός πολιτικός,εφευρέτης και εξερευνητής,4ος κόμης του Σάντουϊτς.Δεινός χαρτοπαίκτης καθώς ήταν δεν είχε χρόνο να μαγειρεύει φαγητό,έτσι το έτος 1762 ανακάλυψε ένα πρόχειρο φαγητό που ονομάστηκε σάντουϊτς.

Του έτους 1801,Γεννήθηκε ο Ιταλός μουσουργός Βιτσέντσο Μπελίνι.

Του έτους 1822.Οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών δυνάμεων που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Βερόνας χαρακτηρίζουν αναιδές το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας να εμφανισθεί μπροστά τους και να αναπτύξει τις θέσεις της για την επανάσταση.

Του έτους 1869.Πέθανε ο Έλληνας ποιητής Ανδρέας Κάλβος που έγραψε τις "Ωδές".

Του έτους 1898.Από το λιμάνι της Σούδας αποχαιρετά την Κρήτη ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης.

Του έτους 1901.Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας και πολιτικός Αντρέ Μαλρό

Του έτους 1905.Ο Δήμος Αθηναίων συνάπτει σύμβαση με ελβετική εταιρεία για την ασφαλτόστρωση της Πλατείας Ομονοίας και των οδών Πανεπιστημίου και Αθηνάς.

Του έτους 1935.Έγινε δημοψήφισμα για την επάνοδο της βασιλείας στην Ελλάδα.Το 98% επί του συνόλου του πληθυσμού ψηφίζει υπέρ και ο Γεώργιος Β' επανέρχεται στο θρόνο.

Του έτους 1944. Κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100δισεκατομμυρίων δραχμών,το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα.

Του έτους 1954.Πέθανε ο Γάλλος ζωγράφος Ανρί Ματίς.

Του έτους 1979. Ο Σπύρος Μαρκεζίνης αναγγέλλει την επάνοδο του στην
πολιτική και την επαναλειτουργία του Κόμματος των Προοδευτικών.

Του έτους 1987.Συνάντηση του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για το ζήτημα της εκκλησιαστικής μοναστικής περιουσίας.

Του έτους 1994.Γίνεται ολική έκλειψη ηλίου,η τελευταία του 20ου αιώνα.

Του έτους 1999.Στην Αθήνα διεξάγεται το 1ο διεθνές συνέδριο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.


Οι ονομασίες των ανέμων

Ο Βορειοανατολικός άνεμος ο κοινώς λεγόμενος  Σιρόκος είναι ο Εύρος των αρχαίων μας προγόνων.
Η μυθολογία μας λέγει ότι ο Εύρος ήταν γιος της Ηούς και του Αστραίου και απεικονιζόταν σαν ένας πτερωτός άνδρας.


           Τα επτά θαύματα του Κόσμου

Το τέταρτο θαυμαστό επίτευγμα των Αρχαίων μας προγόνων.

Ο Κολοσσός της Ρόδου

Όπως ονομαζόταν το άγαλμα του θεού Απόλλωνα. Ήταν έργο  του αρχαίου καλλιτέχνη  Χάριτος  από τη Λίνδο.
Έστησαν το άγαλμα σε σημείο όπου έβλεπε  όλο το λιμάνι της Ρόδου.Η κατασκευή του κράτησε 12 χρόνια,από το 292-280 π.Χ.Δεν διατηρήθηκε όμως παρά μόνο 56 χρόνια.Ένας σεισμός που έγινε το έτος 224π.Χ.το γκρέμισε και το θρυμμάτισε.Το ύψος του ήταν 34 μέτρα.
Ο θρύλος λέει ότι τα συντρίμμια του παρέμειναν επί 896 έτη έως ότου ένας μωαμεθανός στρατηγός το 672 μ.Χ. πούλησε αυτά σε ένα Εβραίο.




Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου