Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η σύλληψη της Αγίας Άννας
Ήταν η μητέρα της Παναγίας και γιαγιά  του Ημών Ιησού Χριστού.Η Ορθόδοξη Εκκλησία  τιμά  τη μνήμη της στις 25 Ιουλίου και τη σύλληψη  της στις 9 Δεκέμβρη αν και δεν ευρίσκεται το όνομα της στην Καινή Διαθήκη μόνο στα Απόκρυφα Ευαγγέλια και κυρίως στο πρώτο ευαγγέλιο του Ιακώβου.
Ήταν κόρη ιερέα και η μητέρα  της ονομαζόταν Μαρία,το όνομα της εδόθη στην Παναγία.
Η οικογένεια είχε άλλες δύο κόρες και καταγόταν από τη  φυλή του Λευί.΄
Ο Λευί ήταν το τρίτο παιδί του Ιακώβ και της Λείας και απέκτησε 12 δώδεκα υιούς και από άλλες τρεις  γυναίκες,τη Ραχήλ,τη Ζελφά και τη Βαάλ.
Οι  οποίοι απετέλεσαν τις 12 δώδεκα φυλές του Ισραήλ,η κατάληξη της λέξης Ισρα-ήλ εμπεριέχει τη λέξη Θεός.Ο Ιακώβ ήταν υιός του Ισαάκ και της Ρεβέκκας,που προσευχήθηκαν και αυτοί στο Θεό για να αποκτήσουν παιδί.
Το όνομα της Άννα είναι εξελληνισμένο από το εβραϊκό όνομα Χάνα.
Η Αγία Άννα είχε την ευτυχία να αποκτήσει τη μοναχοκόρη της Μαρία σε προχωρημένη ηλικία μετά  από θερμές προσευχές προς τον Θεό.Η Άννα και ο σύζυγος της Ιωακείμ αφιέρωσαν την κόρη τους στον Θεό και αξιώθηκαν την μεγάλη τιμή η κόρη τους να γίνει η Θεοτόκος. Η Αγία Άννα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με προσευχή και νηστεία, βοηθώντας τους φτωχούς με τις ελεημοσύνες και παρέδωσε ειρηνικά  την ψυχή της στον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου