Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Αυτά τα  γεγονότα, που συμβαίνουν σε μία μεγαλούπολη,σε μία πρωτεύουσα, όπου άλλοτε άνθιζε  η αγαθή συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων που την αποτελούσαν, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων και παλεκκλίσεων από την καλή και σωστή συμπεριφορά,που είναι ανάγκη να επικρατεί σε μία ευνομούμενη καλά δημοκρατική κοινωνία,όπου είναι ανάγκαίος ο ανάλογος σεβασμός στα μέλη της.
 Σε αυτές τις παρεκκλίσεις  αποτελεί μέρος ο περιβόητος ελεγχτής στο τρόλεϋ,που με  την αλόγιστη   συμπεριφορά του στοίχισε την ζωή του 18χρονου λίγες ημέρες πριν την εορτή της Παναγίας,μίας εορτής,που έχει μεγάλη απήχηση. Γιορτάζουν πλούσιοι και πτωχοί,ακόμη χριστιανοί και μουσουλμάνοι.Όλα τα έθνη προσπίπτουν με σεβασμό και ταπεινότητα την ημέρα της γιορτής της στην ιερή εικόνα της να προσευχηθούν για να ζητήσουν την βοήθεια της σε ζητήματα προσωπικά,υγείας και εργασίας.
Αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές και όλες τις μεγάλες εορτές βρίσκει την ευκαιρία ο διάβολος να δράσει.Και το κατάφερε. Μέσω του ελεγχτή,που επιτέθηκε σε ένα νεαρό παιδί,που δεν είχε εισιτήριο,δεν είχε να πληρώσει για να κάνει την βόλτα του ή να επιστρέψει στο σπίτι του. Αν δεν έχεις να πληρώσεις δεν βολτάρεις άσκοπα.Δεν βγαίνεις στα μαγαζιά και δεν πηγαίνεις πουθενά.Μένεις στο σπίτι. Εκεί έχεις να ασχοληθείς με τόσα πράγματα.Από του να τακτοποιήσεις το δωμάτιο σου.Να ασχοληθείς με το πλύσιμο των ρούχων σου και να μην τα αναθέτεις όλα στη μαμά σου..Να ακούσεις μουσική.Να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο.Να κάνεις ένα χλιαρό ντουζάκι να χαλαρώσεις  και να αποκοιμηθείς. Αύριο μια καλύτερη ημέρα ξημερώνει.
Αυτός ο νέος ήταν σε ηλικία και θα μπορούσε να περπατήσει και να μεταβεί στο σπίτι του με τα πόδια, περπατώντας.Ναι! σας παρακαλώ με τα πόδια! αφού δεν είχε λεπτά να πληρώσει το εισιτήριο.Και η συμπεριφορά όμως του ελεγχτή τι είδους συμπεριφορά ήταν. Του επιτέθηκε με βρισιές και του  έσκισε το πουκάμισο.Δεν θα συνέβαιναν όλες αυτές οι κακόβουλες πράξεις
 και το παιδί δεν θα έχανε την ζωή του άν.
Αν  η συμπεριφορά του ελεγχτή ήταν ανθρώπινη  θα έλεγε στο νέο παιδί.
"Μη στενοχωριέσαι,παιδί μου.Εγώ πληρώνω το εισιτήριο σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου