Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2013.Ένας περίπου τέλειος συνδυασμός χρονολογικής συγκυρίας,που οι εραστές της αριθμητικής τελειότητας απόλαυσαν με βόλτες και διασκεδάσεις.
Οι προληπτικοί τρομοκρατημένοι  κλειδαμπαρώθηκαν στο σπίτι τους μέσα στα σκοτάδια,με τα κλειστά παράθυρα και δεν το κουνάνε ρούπι.
Όλοι οι προληπτικοί και δεισιδαίμονες θεωρούν την Τρίτη ημέρα κακοδαιμονίας.
 Τρίτη έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης.Ήταν Μάϊος,29.
Όμως δεν έχει σημασία για να μην  δικαιολογεί την προληπτική τους διάθεση.
Το ότι ήταν ημέρα Τρίτη  και κάθε Τρίτη για τους προληπτικούς είναι μία γρουσούζικη  ημέρα.
Κι επειδή γνωρίζουν ότι αν φοβάσαι ο φόβος κατά 99% βγαίνει αληθινός  γι αυτό κλείνουν πόρτες και παράθυρα παραμένοντας μέσα στο σπίτι τους όλη την ημέρα.
Πόσο περισσότερο που η ημερομηνία είναι και 13.Ακόμη χειρότερα για τους προληπτικούς,που είναι Τρίτη και 13.
 Απριλίου 13 Τρίτη  του έτους 1204 έγινε η Άλωση της πόλης από τους Σταυροφόρους.Από αυτό το σημαντικό γεγονός προέρχεται η φοβία της ημέρας.
Ο αριθμός 13,ένας προληπτικός αριθμός, ακολουθεί τον αριθμό 12 που είναι ένας αριθμός αρμονικός και τέλειος.Ο αριθμός 13 γρουσουζεύει και περιορίζει,χαλιναγωγεί,την αρμονία του τέλειου δωδεκαδικού συστήματος.Η ημέρα έχει δύο 12ωρα.Ο χρόνος έχει 12 μήνες.Ο Χριστός είχε 12 μαθητές και οπωσδήποτε τα Ευαγγέλια είναι 12.Ο μαθητής του ο Ιούδας μετά την προδοσία του δασκάλου του εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της Θρησκευτικής Ιστορίας.Οι υπόλοιποι 12 μαθητές με τα κηρύγματα και τα Ευαγγέλια που συνέγραψαν υπόσχονται την ευτυχία στον κόσμο και την σωτηρία του.
 Να μην ξεχάσουμε όμως ,τον  ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας μας,τον γιό του Δία και της Αλκμήνης,την προσωποποίηση της δύναμης,τον Ηρακλή και τους 12 άθλους που επιτέλεσε.
 Ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας που είναι ο γκαντεμιάρης αριθμός 13 με τις δεισιδαιμονικές του προκαταλήψεις,με τις φοβίες και την απομόνωση μέσα στο σπίτι,που δεν κάνει και τίποτε κακό.
Είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καθαριότητα.
Και πρώτα-πρώτα με την καθαριότητα του σπιτιού,γιορτινή μέρα, που έρχεται.
Μεθαύριο είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Καλοκαιριού.Η γιορτή της Παναγίας.Μεγάλη η χάρη της.
Να καθαρίσουμε τα παράθυρα όσοι σήμερα τα έχουμε κλειστά.
Να πετάξουμε τα φλούδια από τα λαχανικά και τα φρούτα που καταναλώσαμε αυτές τις ημέρες και να ετοιμάσουμε με τα αγγούρια,που θα τρίψουμε στον τρίφτη των λαχανικών ή στον αποχυμωτή, μία ενυδατική,φυσική, λοσιόν για να δροσίσουμε και να ζωογονήσουμε το πρόσωπο μας μαζί και με τον  χυμό από λεμόνια  με ζάχαρη και λαδάκι,να το ανανεώσουμε από την ξηρασία που το κολύμπι  προξένησε.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους που φεύγουν τώρα για διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου