Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εχθές Κυριακή 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας γιόρτασε τους αγίους Πέτρο και Παύλο.Είναι οι δύο από τους δώδεκα αποστόλους που η εκκλησία μας εορτάζει σήμερα 30 Ιουνίου την Σύναξη τους.
Η Σύναξη των 12 Αποστόλων.Είναι οι 12 μαθητές του Χριστού,απλοί άνθρωποι,φτωχοί ψαράδες, εκλέχτηκαν από τον Ιησού Χριστό να διδάξουν ως τα περατα της οικουμένης το ιερό Ευαγγέλιο.
Να διδάξουν και να νουθετήσουν συνετούς ανθρώπους,πιστούς χριστιανούς και να φέρουν στην καρδιά τους τα ιερά κελεύσματα του, τον λόγο του Θεού,που τόσο αγάπησαν κατά την προκαθορισμένη πορεία του στην γη.Όλοι, μόνον ο Ιούδας ο Ισκαριώτης , έπραξε αυτή την  αναίσχυντη  πράξη  της προδοσίας του δασκάλου του.
Αντικαταστάθηκε όμως από έναν άλλον μαθητή τον Ματθία για να συνεχιστεί η αριθμητική 12δεκάδα που σαν πυρσός έλαμψε  στη ζωή των χριστιανών, δίδοντας τη λάμψη του φωτός της  σε όλη την χριστιανοσύνη.
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Απολυτίκιο
Ως δωδεκάπυρσος λυχνία έλαμψαν,οι δωδεκάριθμοι Χριστού Απόστολοι,Πέτρος και Παύλος, συν Λουκά,Ανδρέας και Ιωάννης,Βαρθολομαίος Φίλιππος,συν Ματθαίω και Σίμωνι, Μάρκος και Ιάκωβος, Θωμάς ο μακάριος και  ηύγασαν τους πίστει βοώντας,  χαίρετε του Λόγου αυτόπται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου