Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μία εμβληματική προσωπικότητα,μία περισπούδαστη γυναίκα γεννήθηκε στις 31 Αυγούστο του 1870 στην Ιταλία.Είναι η Ιατρός,η παιδαγωγός,η ψυχολόγος,η φιλόσοφος,Μαρία Μοντεσσόρι.
Η Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε όλη τη ζωή της σε εργασίες και προσπάθειες,σε επινοήσεις μεθόδων, που συνέβαλαν στην νοητική και ψυχολογική ανάπτυξη του ΠΑΙΔΙΟΥ.
Η Μαρία Μοντεσσόρι επινόησε το παιδαγωγικό σύστημα που πήρε το όνομά της.Το μοντεσσοριανό παιδαγωγικό σύστημα,το οποίο απετέλεσε πρωτοπορία για την εποχή του και εξακολουθεί να εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα σε πολλά σχολεία στον κόσμο,απ άκρου σε άκρου.Από την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, από την Ινδία μέχρι την Αφρική και σε πολλά κράτη σε όλο τον κόσμο λειτουργούν σήμερα Μοντεσσοριανά σχολεία ,τα οποία εποπτεύονται και καθοδηγούνται από τον διεθνή οργανισμό  "Association Montessori International",ο οποίος δημιουργήθηκε και διαρκεί από τότε μέχρι σήμερα.
Η Μαρία Μοντεσσόρι γεννήθηκε στο Κιαραβάλλε της Ανκόνα.Σπούδασε στην Ιατρική του Πανεπιστημίου  Σαπιέντσα της Ρώμης.Ανάλωσε όλη τη ζωή της στο ΠΑΙΔΙ.Το παιδί με μαθησιακές ανάγκες.Το παιδί με νοητική καθυστέρηση.Mε όλα τα παιδιά.Με σεβασμό στην προσωπικότητα  του παιδιού,δημιούργησε μόνη της εποπτικά μέσα διδασκαλίας και παιδαγωγικό υλικό για να γίνονται τα μαθήματα κατανοητά. Η επιτυχία της μοντεσσοριανής μεθόδου προκάλεσε αναστάτωση στον παιδαγωγικό κόσμο,διεθνώς.Η επιτυχία του μοντεσσοριανού,παιδαγωγικού συστήματος βοήθησε τα παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης να συνυπάρξουν με τα συνηθισμένα παιδιά στην τάξη. Τα αποτελέσματα της μοντεσσοριανής μεθόδου έγιναν έτσι φανερά .Με την βοήθεια της μεθόδου της,απελευθερωνόταν το πνεύμα και η ψυχή των παιδιών αυτών.Η ΜΑΡΙΑ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ανεξαρτήτως δείκτη νοημοσύνης και μαθησιακής ικανότητας.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου