Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Oι Έλληνες ήταν οι οικοδόμοι του Ευρωπαϊκού κλασσικού  πολιτισμού στο Δυτικό κόσμο.Ουδείς άλλος λαός πρόσφερε τόσα στοιχεία στον πολιτισμό της σύγχρονης ζωής όσα πρόσφεραν οι Έλληνες. Όταν ο Ελληνικός πολιτισμός βρισκόταν στο στάδιο της ακμής του,οι Ελληνικές πόλεις-κράτη άρχισαν να πειραματίζονται στην εφαρμογή των δημοκρατικών θεσμών.
Οι Έλληνες ερεύνησαν τα βασικά προβλήματα. Τη φύση. Την αλήθεια. Την δικαιοσύνη. Το μέλλον του ανθρώπου. Έθεσαν τις βάσεις και μελέτησαν την Φιλοσοφία. Έθεσαν επίσης τα όρια και διαφοροποίησαν τους τομείς των γνώσεων. Δημιούργησαν "πρότυπα" στην Αρχιτεκτονική τέχνη. Αυτά που ονομάζουμε σήμερα "κλασσικά πρότυπα".
Οι Ρωμαίοι που αργότερα ήλθαν και κατέκτησαν τους Έλληνες διετήρησαν σε μεγάλη έκταση τον πολιτισμό τους.Ανεμίχθησαν μαζί τους. Πρόσθεσαν και δικά τους πολιτιστικά  στοιχεία στους τομείς της επιστήμης και της τέχνης.Στην Αρχιτεκτονική,στο δίκαιο,στην διοίκηση,στην τεχνολογία. Έτσι γεννήθηκε ο Ελληνορωμαίκός πολιτισμός,ο οποίος απετέλεσε το επιστέγασμα,την κορυφή, της πολιτιστικής εξέλλιξης του αρχαίου κόσμου.
Κατά την περίοδο του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε στην περιοχή της Μεσογείου,το ισχυρότατο θρησκευτικό στοιχείο.Ο Χριστιανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου