Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  Ιωάννη,Γιάννη,Γιάννο,Γιάνγκο, Τζων,Τζοβάνη, Ιωάννα,Γιάννα,Γιαννούλα,Βάνα,Τζοβάνα
Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής του Ιησού και άλλων απλών ανθρώπων.
Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος  ήταν ασκητής και ζούσε περί τον Ιορδάνη ποταμό. Εκεί προσήρχετο πλήθος κόσμου.Πήγαιναν σε κείνα τα μέρη να τον βρουν να εξομολογηθούν και στη συνέχεια να βαπτιστούν στον Ιορδάνη ποταμό,όπως ο Ιησούς.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής ζούσε με πλήρη εγκράτεια στο σώμα του.Διατρεφόταν με χόρτα, με άγρια χόρτα και με  ακρίδες που είχαν παρουσιαστεί κοπάδι εκείνη την εποχή που ζούσε και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες των ανθρώπων.
Οι ακρίδες με το πλατύ και παχύ σώμα τους και με το μεγάλο κεφάλι είναι γεμάτες πρωτεϊνες. Στις περιοχές αυτές,όπως σε  πολλά μέρη του κόσμου οι ακρίδες μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους.
Στο Μεξικό είναι ένας εξαιρετκός μεζές και στην Κίνα καταναλώνουν σουβλάκια ακρίδας.
Το  λοιπόν, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής διατρεφόταν με ακρίδες και με άγρια χόρτα ήταν ισχνός και σκυθρωπός και καυτηρίαζε με τα σκληρά λόγια του τα κακώς κείμενα της εποχής του.
Γνωστή είναι η συμπεριφορά του ενάντια στις ανηθικότητες της εποχής
που ζούσε.
 Καταφερόταν εναντίον της Ηρωδιάδας της γυναίκας του βασιλιά Ηρώδη  Αντύπα,η οποία είχε συνάψει δεσμό με τον αδελφό του και είναι γνωστή η εξέλλιξη των γεγονότων.Με το χορό των πέπλων από τη Σαλώμη και την καρατόμηση της κεφαλής του, που η Εκκλησία μας εορτάζει την επόμενη ημέρα από την εορτή των Φώτων ως  Η  Σύναξη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου,όπως εορτάζει την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων την Σύναξη της Παναγίας.
Εορτάζουν σήμερα και όλοι που έχουν όνομα  Πρόδρομος. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου