Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η λαϊκή σοφία  δε μου άρεσε ποτέ και πάντοτε με εύρισκαν αντίθετο οι παρατηρήσεις των απλών ανθρώπων.
Πριν από μερικές ημέρες ανοίγοντας την τηλεόραση, στην οθόνη βρισκόταν  ένας πρόεδρος κόμματος.
Έλεγε την γνωστή λαϊκή ρήση "Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος".
Σε λίγες ημέρες προχθές  Τρίτη στις 23 Απριλίου το πρωϊ αυτή η ρήση βρήκε την εφαρμογή της εμπράκτως.
Μία 34χρονη οδηγός ΙΧ απείθαρχη στα σήματα   της 41χρονης τροχονόμου που ρύθμιζε την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο,  προσπέρασε τα προπορευόμενα αυτοκίνητα που η  τροχονόμος με τις ανάλογες κινήσεις των χεριών της έκανε σήμα να σταματήσουν, έπεσε πάνω στην τροχονόμο με αποτέλεσμα από την μια στιγμή στην άλλη να επέλθει ακαριαία ο θάνατος της τροχονόμου.
Η νεαρά οδηγός δικαιολογήθηκε στον σύζυγο του θύματος λέγοντας ότι δεν την είδε,άκουσον,άκουσον, και το πιο σπουδαίο που είπε είναι ότι "δε ζει",ότι "πέθανε" με αυτή την πράξη που διέπραξε.
Αναρωτιέμαι μήπως το νεαρόν της ηλικίας της τροχονόμου οδήγησε την οδηγό να μην πειθαρχήσει στις διαταγές της τροχονόμου από λόγους εγωϊσμού και μόνο." Και πια είσαι συ να μου πεις εμένα να σταματήσω". Κάπως έτσι φαντάζομαι να σκέφτηκε  η άσκεφτη οδηγός,η οποία δεν γνωρίζει ότι τα σήματα δεν δίδονται από τους τροχονόμους με  δική τους πρωτοβουλία.Έχουν διδαχθεί,αφού βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο της διασταύρωσης,ανόδου-καθόδου,να ακινητοποιούν τα αυτοκίνητα τα διερχόμενα από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για να περάσουν τα αυτοκίνητα από το άντίθετο ρεύμα.
 Είναι μεγάλη η θλίψη .
Η άτυχη τροχονόμος ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι νέοι οδηγοί είναι ανάγκη να παραμερίζουν την εγωϊστική τους συμπεριφορά.Να οδηγούν με περισσότερη σύνεση,πιο προσεκτικά και πιο φρόνιμα και να σκέφτονται κυρίως να σκέφτονται πριν προχωρήσουν σε μια παράτολμη ενέργεια,από την οποία εξαρτάται το πολυτιμότερο αγαθό που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο.Την ζωή.
Επίσης ήρθε ο καιρός σε κομβικά σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν τροχονόμοι να αντικατασταθούν με φανάρια.
Η εμφάνιση του τροχονόμου είναι μια πολύ γραφική εικόνα,όμως ανάγεται σε χρόνους παλαιούς τότε που δεν υπήρχαν ακόμη οι ηλεκτρικοί σηματοδότες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τροχονόμοι πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος την ώρα του καθήκοντος.
Αν είναι ανάγκη η παρουσία τους και κρίνεται απαραίτητη  στις ορισμένες αυτές θέσεις των δρόμων.Να προφυλάσσονται,είναι ανάγκη, με το κυκλικό ξύλινο  όμορφο περίβλημα με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας. Με αυτό είναι εμφανής η παρουσία τους.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας,χωρίς αυτό, και η στάση τους ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι πολλή επικίνδυνη και θυμίζει την επικινδυνότητα  που διατρέχουν "τα παιδιά των φαναριών" που θέτουν σε κίνδυνο τη  ζωή τους θέλοντας  να εξοικονομήσουν ένα μεροκάματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου