Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Παιδιά
Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013  η Ορθόδοξη Εκκλησία απονέμει τιμή στον Ευαγγελιστή Μάρκο τον συγγραφέα του γνωστού και ομώνυμου  Ευαγγελίου.
Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον.
Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο είναι ένα από τα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης.
Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από πολλούς συγγραφείς μετά την Ανάσταση του Χριστού σε διάστημα 50 ετών περίπου θέλοντας να διασώσουν και να μεταδώσουν στις επόμενες γενεές ακέραιες,αμετάβλητες τις πληροφορίες των γεγονότων που άκουσαν και είδαν και που αναφέρονται στο πρόσωπο του Χριστού.
 Ο Μάρκος ήταν γιός της Μαρίας μιας χριστιανής από την Ιερουσαλήμ στο σπίτι της οποίας συγκεντρώνονταν οι χριστιανοί να προσευχηθούν.
Ο Μάρκος ήταν ανεψιός του απόστολου Βαρνάβα,τον οποίον ακολούθησε,ήταν μαζί τους  και ο απόστολος Παύλος,στην πρώτη του ιεραποστολική περιοδεία.
Ο Ευσέβειος,ο Επίσκοπος Καισαρείας, αναφέρει ότι ο Μάρκος,  στις περιοδείες που πραγματοποιούσε με σκοπό να διδάξει την χριστιανική πίστη, μετέβη από την Ρώμη στην Αλεξανδρούπολη,όπου και τον συνέλαβαν και εκεί μαρτύρησε,αφού τον διαπόμπευσαν στους δρόμους της πόλης.
Ο Ευαγγελιστής Μάρκος τιμάται  από την Αγγλικανική Εκκλησία,από την Καθολική,από την Ορθόδοξη Εκκλησία και από την Προτεσταντική .
Από την Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη του τιμάται στις 25 Απριλίου.
Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους εορτή σε όλους που γιορτάζουν σήμερα.
Να τα εκατοστίσουν όλες και όλοι που έχουν σήμερα τα γενέθλια τους.
Να τα εκατοστίσουν όλες και όλοι που έχουν γενέθλιο ημέρα την Πέμπτη και γενέθλιο ημερομηνία την 25 του μήνα.Να τα εκατοστίσουν.
Χρόνια Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου