Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

To Κυριακάτικο Μυθιστόρημα
Χαίρομαι,Άλαν,που σου αρέσει.Χαίρομαι,που έμαθες τι είναι το κλειδί του σολ.Άλλο τόσο ωραίος είναι και ο ήχος της νότας,που πήρε το όνομα του.
-Άκουσε τον ήχο Άλαν.
-Πολύ ωραίος και ο ήχος της νότας σολ,Άννα.Πολύ ψηλός ήχος.
-Ναι,Άλαν,χαίρομαι που σου αρέσει.Οι υψηλοί αυτοί ήχοι παριστάνονται με αυτά τα μικρά σημαδάκια,που είναι οι νότες.Άκου Άλαν τον ήχο τους,ξεχωριστός σε κάθε νότα.Ντο,ρε,μι,φα,σολ,λα,σι,ντο.
Άλαν,σχεδίασε κι εσύ ένα κλειδί του σολ στο τετράδιο. Αρχίζουμε με ένα ημικύκλιο προς τα δεξιά από τη δεύτερη γραμμή του πενταγράμμου,δίπλα του είναι ο φθόγγος,η νότα σολ,που πήρε την ονομασία της από το κλειδί σολ,ανεβαίνουμε με μία νωχελική γραμμή προς τα πάνω δεξιά,κατεβαίνουμε με μία ευθεία γραμμή και καμπυλώνουμε αριστερά. Πολύ ωραία, σχεδίασες , Άλαν,το κλειδί του σολ.
-Ευχαριστώ,Άννα,μου εξήγησες και κατάλαβα τι είναι το κλειδί του σολ.Σε ευχαριστώ,Άννα,είπε και τη φίλησε στα μάγουλα.
-Άλαν,πήγαινε για ύπνο.Αύριο έχεις σχολείο.
-Ναι,Άννα,ευχαριστώ.
Η Νίνα συνόδευσε τον Άλαν μέχρι την πόρτα.Άλαν,πρόσεχε,μην ξυπνήσεις τη μητέρα  σου.
-Η μαμά,κυρία Νίνα,είναι στη γιαγιά μου.
-Άλαν,η γιαγιά σου είναι πολύ άρρωστη?
-Ναι,κυρία Νίνα,είπε ο Άλαν στενοχωρημένος.
-Θέλεις να σε ξυπνήσω?
-Ευχαριστώ,κυρία Νίνα,θα με ξυπνήσει ο μπαμπάς  μου. Έχει hachtschicht απόψε στον εκδοτικό οίκο.Όταν έρθει το πρωί θα με
ξυπνήσει.
-Όπως θέλεις,Άλαν.
-Ευχαριστώ,κυρία Νίνα,είσαι πολύ καλή.
Το επόμενο πρωί στο σπίτι του Ερρίκου το τηλέφωνο κουδούνιζε συνεχώς.Οι συμφοιτητές του Δημήτρη,ο ένας μετά τον άλλον έπαιρναν συνέχεια να μάθουν,γιατί απουσίαζε από τα μαθήματα και  αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Δόκτορας Αρμπέϊτερ.
Ο Δημήτρης  εξήγησε στον καθένα χωριστά,τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι του καθηγητή τους.Ο Δόκτορ Ράμπλιν,φανερά ανήσυχος,κάλεσε στο τηλέφωνο την Άννα,η οποία  ζήτησε συγγνώμη από τον καθηγητή της που δεν παρευρέθηκε σε μία προγραμματισμένη επέμβαση. Η παρουσία της Άννας ήταν καθοριστική  στο χειρουργείο,δίπλα στον  καθηγητή της,ο οποίος ήταν φανερά εκνευρισμένος από την απουσία της. Ο εκνευρισμός,  που αποκάλυπτε η φωνή του,όταν μιλούσε στην  Άννα,οφειλόταν στο γεγονός,ότι αναγκάστηκε να καλέσει μία αδελφή νοσοκόμα να τον βοηθήσει στο χειρουργείο,με αποτέλεσμα ο Δόκτορ  Ράμπλιν  να  χάσει τον συντονισμό  του στη συχνότητα  των επεμβάσεων αυτής της ημέρας ,που είχε σαν  συνέπεια  την καθυστέρηση των ασθενών που περίμεναν τη σειρά τους και των συγγενών τους,οι οποίοι τους συνόδευαν και από τους οποίους δέχτηκε αιφνιδιαστικά έναν καταιγισμό  από παράπονα και παρατηρήσεις που δεν τον ενθουσίασαν,αντίθετα τον απογοήτευσαν. Έκανε παρατηρήσεις στην Άννα σε αρκετά έντονο ύφος. Παρακάλεσε  την Άννα  και της ζήτησε να μην  το επαναλάβει.Πρόκειται για ζωτικής σημασίας επεμβάσεις,της είπε. Πρόκειται για την υγεία ανθρώπων, δεσποινίς Χαρή,είπε. Η Άννα εξουθενωμένη από τις παρατηρήσεις του Δόκτορα Ράμπλιν  θύμωσε και τα έβαλε με τον Δημήτρη,που  με την επιμονή του την απέσπασε από τα καθήκοντα της.Με την επιμονή του να θέλει να βρίσκεται μαζί του στην επίσκεψη στο σπίτι του Δόκτορα Αρμπέϊτερ.
Με τη σειρά του ο Δημήτρης ζήτησε συγγνώμη από την Άννα και της υποσχέθηκε,ότι άλλη φορά δεν θα επιμένει,ότι άλλη φορά θα κανονίζει τις κοινωνικές του συναντήσεις με βάση το δικό της ωράριο και τις δικές της υποχρεώσεις,αφού πρόκειται περί ζητημάτων υγείας,που δεν επιδέχονται καθυστέρηση.
-Ευχαριστώ,Δημήτρη μου,που με κατανοείς,είπε η Άννα.
Η Νίνα βγήκε από την κουζίνα και  χαρούμενη που δεν συνέβη εντονότερος διαπληκτισμός, τους φώναξε,τέλος καλό όλα καλά,που λέει και ο κύριος μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου