Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Το Πάσχα του Καλοκαιριού
Με τη σημερινή εορτή της Κοίμησης της  Θεοτόκου τελειώνουν οι δεκαπέντε μέρες προσευχής και νηστείας προς τιμήν της Παναγίας.Τελειώνει ο Δεκαπενταύγουστος  με γιορτές και πανηγύρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας,όπου υπάρχει ιερός ναός αφιερωμένος στο όνομα Της. Από τις μεγάλες πόλεις μέχρι τα απόμακρα μοναστήρια, όπου ο κόσμος προσέρχεται για  να προσευχηθεί  προς  τη μητέρα όλων των χριστιανών να συντρέξει,να βοηθήσει σε ζητήματα υγείας,να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του βίου τους.
Είναι η Παναγία θαυματουργή με τις εκατοντάδες  τα ονόματα της Θεοτόκου.με τα οποία την  χαρακτηρίζουν οι χριστιανοί,τα οποία εκφράζουν την συναισθηματική σχέση που έχουν με τη Μαρία,όπως είναι το όνομα της ,ως μητέρας του Θεού που ήλθε στον κόσμο σαν άνθρωπος να θυσιαστεί προς χάριν του ανθρωπίνου γένους για να το σώσει από τη φθορά του θανάτου.Αυτή είναι η σημασία της σημερινής εορτής. Η Παναγία,η Θεοτόκος,μετέστη,αναλήφθηκε στους ουρανούς, στον Θεό,όπως και ο Ιησούς Χριστός. 
Γλυκοφιλούσα,ελεούσα,παντάνασσα,Μεγαλόχαρη,Θεοτόκος,ανάλογα με την παρουσία της στην αγιογραφία ή στην τοποθεσία,όπου ευρίσκεται ο φερώνυμος ναός Της ή  ακόμη και στην ιδιότητα,η οποία την χαρακτηρίζει και αφορά τη βοήθεια που έχει προσφέρει με θαυματουργό τρόπο,όπως Παναγία η γιάτρισσα,Παναγία η  βοήθεια  και πολλά άλλα. 
Η σημασία της σημερινής εορτής,όπως γράφει  ένας θεολόγος,ότι  η Παναγία Θεοτόκος με τη μετάσταση της γίνεται απόδειξη, ότι τίποτε δεν πρόκειται να χαθεί από τον Κόσμο,που  δημιούργησε ο Θεός και ότι η Παναγία με τη μετάσταση της έγινε το απόλυτο σύμβολο ανθρώπου,που μας κατευθύνει και μας προτρέπει  να αγαπάμε σε όλη μας τη ζωή το Θεό. Χρόνια Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου