Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ο! porca miseria
Πώς είναι δυνατόν να πλαστoγραφήσεις  την δική σου υπογραφή.Έτσι είπε ο ανακριτής,ότι πλαστογράφησε την υπογραφή του. Να σου κλέψει τη σφραγίδα κάποιος επιδέξιος και να μιμηθεί  επακριβώς  την υπογραφή σου,το καταλαβαίνω.Δε μπορώ να καταλάβω την έκφραση στη κατηγορία αυτή,ότι τον μήνυσαν και είναι υπόδικος,τον έστειλαν στο δικαστήριο να δικαστεί με την κατηγορία, ότι υπέπεσε σε κακούργημα.Ότι η πράξη αυτή είναι κακούργημα.Ότι πλαστογράφησε την ίδια του την υπογραφή.
Αυτό συνέβη στον σύζυγο μίας επιστήθιας φίλης μου,η οποία με τον άνδρα της έχουν δημιουργήσει οικογένεια,είναι πολύτεκνοι.Είναι άνθρωποι εργατικοί  και σχεδόν υποχονδριακοί σε μεγάλο βαθμό σχολαστικοί,τουλάχιστον σχολαστικοί μέχρι τον καιρό που έγινε αυτό το αχαρακτήριστο περιστατικό.Αλλά και τώρα περισσότερο σε ό,τι αφορά την εργασία,το σπίτι,τα παιδιά και τις κοινωνικές τους σχέσεις.Το μόνο ελάττωμα του συζύγου  της,ο οποίος είναι τακτικός και άνθρωπος του καθηκοντος, είναι ότι είναι προσηνής,πλησιάζει εύκολα τους ανθρώπους και εύκολα συνάπτει σχέσεις. Είναι γιατρός  και  αυτό έχει σαν συνέπεια να έρχεται καθημερινά σε συνδιαλλαγή με πολύ κόσμο,ουρές ολόκληρες,μου είπε η φίλη μου, ερχόταν στα ιατρεία   να τον επισκεφτούν,να διαγνώσει την ασθένεια τους και να δώσει την ανάλογη θεραπεία,να δώσει συνταγή  με τα φάρμακα,που αρμόζουν στη περίπτωση του καθένα και που αγοράζουν  από τον φαρμακοποιό τους.Κάποιος επιτήδειος από τους εργαζόμενους στο ίδρυμα ασφαλίσεως,που καθημερινά  συναντούσε,όπως  κάποιος υπάλληλος ή ένας οποιοσδήποτε άλλος,που τον είχε ο γιατρός εμπιστευτεί και του έκανε την απατεωνιά,γιατί ίσως ζήλευε το γιατρό και ήθελε να τον εκθέσει.Κακός κάκιστος άνθρωπος αυτός
που εν καιρώ οικονομικής κρίσης που βρισκόταν στο απόγειο  της  και είχε καταλάβει ολόκληρη τη χώρα και την είχε καταβάλει,αφού και ο ίδιος ο ασφαλιστικός οργανισμός είναι υπερχρεωμένος πολλών εκατομμυρίων προς το δημόσιο ταμείο.Χρωστούσε  πολλά χρήματα.Εν μέσω τώρα αυτής της οικτρής οικονομικής  κατάστασης βρέθηκε κάποιος ανόητος να κάνει λοβιτούρες.
Η φίλη μου υποψιάζεται ότι αυτός ο κάποιος έκλεψε τη σφραγίδα από το συρτάρι του συζύγου της,μιμήθηκε και την υπογραφή του και εξαργύρωνε συνταγές στα φαρμακεία εν αγνοία των φαρμακοποιών,που και αυτοί ήταν αθώοι.Οι φαρμακοποιοί αθωώθηκαν με το πρώτο.Ο γιατρός,ο σύζυγος της φίλης μου,απαλλάχθηκε από την κατηγορία της "πλαστογράφησης"
καθώς οι γραφολόγοι απόδειξαν ότι η υπογραφή πάνω στη σφραγίδα του δεν ήταν η δική του υπογραφή.Περιμένουν τώρα να εκδικαστεί η υπόθεση,να αποδειχθεί η αθωότητα του συζύγου της για να επιστραφούν τα χρήματα,που έδωσε ως εγγύηση.Το δικαστήριο είχε ανάγκη από ρευστό χρήμα.Ο! PORKA MISERIA  και ανάγκασε το γιατρό  μέσα σε προθεσμία τριών ημερών να φέρει τα χρήματα.
Έτρεξε στο παρακαταθηκών,αλλά ήταν αδύνατον τα χρήματα να δοθούν σε τρεις ημέρες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ο Γιατρός απευθύνθηκε στους φίλους του,οι οποίοι πρόθυμα τον εξυπηρέτησαν.Έτσι το δικαστήριο πήρε την εγγύηση  και θα την επιστρέψει μετά την αθώωση του.Τα χρήματα θα διανεμηθούν στους φίλους και δανειστές του γιατρού.
Εγώ σκέφτηκα,αλλά δεν το είπα στη φίλη μου,ότι όλο αυτό το σενάριο έγινε για να γράψει κάποιος συγγραφέας,ίσως δικός τους άνθρωπος,συνήθως  φίλοι των ψυχιάτρων είναι οι περισσότεροι συγγραφείς. Από τις κοινωνικές ιστορίες των πελατών τους εμπνέονται για τη συγγραφή του έργου τους. Η έμπνευση στη περίπτωση αυτή είναι να γράψει  ένα δοκίμιο ή ένα διήγημα με θέμα Το Εξιλαστήριο Θύμα.Υπάρχει βιβλίο με αυτό το θέμα και κυκλοφορεί  στη χώρα μας από τον Απρίλιο του 1991 σε μετάφραση Κωστή Παπαγεωργίου από τον εκδοτικό οίκο Εξάντας.
Το βιβλίο έγραψε το 1970 ο Γάλλος συγγραφέας Ρενέ Ζιράρ.
Περιληπτικά το βιβλίο γράφει τη θεωρία του συγγραφέα Ζιράρ Ρενέ για τις μιμητικές εκδηλώσεις,τις επιθυμίες και  πληροφορεί μία μέθοδο αντιμετώπισης πολιτιστικών φαινομένων,υποβάλοντας σε  κριτική την  αρχαία τραγωδία,κάποιες πρωτόγονες κοινωνίες,το οιδιπόδοιο σύμπλεγμα και γενικά την ορθολογική άποψη για την ηθική.Ο τίτλος του βιβλίου στα Γαλλικά είναι: La Violenvce et le Sacre.

Η  Παναγία η Άφθορος, η Παναγία η Βοηθός μας,η μητέρα όλων μας,η Παναγία η Βλέπουσα,που γιορτάζουμε και τιμούμε αύριο,να  δει την αδικία και να φωτίσει τους δικαστές να κρίνουν δίκαια την υπόθεση αυτή,στην οποία δικάζεται ένας τίμιος και εργατικός επιστήμονας,εν έτει 2017 μετά Χριστόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου