Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σήμερα 31 Μαρτίου βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα του Μάρτη του έτους 2012.
Ο Μάρτης  είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης.
Το όνομα του  Μάρτης προέρχεται από την Ρωμαϊκή Μυθολογία.
 Είναι το όνομα του Θεού Mars.
Είναι το όνομα  του αντίστοιχου Θεού  των Λατίνων με τον Θεό Άρη των Αρχαίων Ελλήνων.
Στην Ρωμαϊκή Μυθολογία ο Mars ήταν γιος της Θεάς Juno, που είναι η αντίστοιχη Θεά Ήρα της Ελληνικής Μυθολογίας, και του Jupiter που είναι ο Δίας των αρχαίων Ελλήνων.
Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας του Λατινικού έτους.
Το Λατινικό έτος είχε τότε δέκα μήνες.
Ο πρώτος μήνας ο Μάρτιος  πήρε το όνομα του από τον Mars(Άρη)που γεννήθηκε την πρώτη ημέρα αυτού του μήνα.
Οι νεότεροι ερευνητές  πιστεύουν, ότι ο Άρης ο Θεός του πολέμου  στο Αρχαίο Ελληνικό 12Θεο,είναι πολύ πολεμοχαρής για να είναι Έλληνας.
Εγώ θα έλεγα ότι οι άποικοι Αρχαίοι Έλληνες του δεύτερου αποικισμού τον όγδοο προ Χριστού αιώνα στις αποικίες που ίδρυσαν στην Κάτω Ιταλία και Σικελία έφεραν μαζί τους τα έθιμα τα ήθη τους Θεούς των την θρησκεία τους.  
Η Ιστορία μας διδάσκει πως σε διεθνές επίπεδο σημαντικά ιστορικά γεγονότα εξελίχθηκαν ανά τους αιώνας,τον μήνα Μάρτη, με κορυφαίο γεγονός την έναρξη επίσημα της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου1821.
Αυτό το μήνα στη διάρκεια των αιώνων προέκυψαν γεννήσεις πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων από πολιτικούς μέχρι φιλοσόφους,καλλιτέχνες,μουσικοσυνθέτες,ποιητές,συγγραφείς,ηθοποιούς,τραγουδιστές.
Τον μήνα Μάρτιο ο ήλιος είναι πολύ καυτός γιαυτό οι μητέρες βάζουν στα κορίτσια τους τον "Μάρτη",ένα βραχιόλι και ένα δακτυλίδι που κάνουν με δυο νήματα ένα άσπρο και ένα κόκκινο μπλεγμένα μεταξύ τους  "να μην τα πιάσει ο Μαρτης".
Να μην τα κάψει ο ήλιος.
 Αυτά τα δυο μαρτιάτικα διακοσμητικά τα καμωμένα από άσπρη και κόκκινη  κλωστή την ημέρα του Πάσχα τα βάζουν πάνω στο αρνί που ψήνουν για να μην καεί.
"Από Μάρτη Καλοκαίρι και από Αύγουστο Χειμώνα" λέει η παροιμία.
 Ο Μάρτης ονομάζεται και "φυτευτής"γιατί αυτή την εποχή φυτεύουν οι γεωργοί δέντρα.
 "Αν βρέξει ο Μάρτης δυο νερά και ο Απρίλης άλλο ένα χαράς τον τον γεωργό που έχει πολλά σπαρμένα",λέγει μια άλλη παροιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου