Σάββατο 21 Απριλίου 2012

......Kαι να που ξαναγυρίσαμε στη δημοκρατία, το σφθάστου τελειότητας πολίτευμα, που στην νεοελληνική μεταφράζεται ως το ομαδικό,ενθουσιαστικό,ψυχοπαθολογικό παραλήρημα, που ενσωματώνεται στο ψυχιατρικό σύνδρομο που λέγεται ενόρμηση.Τι εστί ενόρμηση; Ένα σύνολο από αντιδράσεις,που πηγάζουν από τις ανθρώπινες ακαλλιέργητες αδυναμίες που τείνουν να καταστρέψουν,να διαφθείρουν, τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου.
Είναι κληρονομούμενες; Eπίκτητες; ή μήπως εκδηλώνονται στην πορεία της ζωής του ανθρώπινου είδους γιατί στο ζωϊκό βασίλειο, οπωσδήποτε υπάρχουν εν τη γενέσει του.Ποιές είναι οι αντιδράσεις αυτές, που θέλουμε να πούμε, πως χαρακτηρίζουν τις ανθρώπινες αδυναμίες και που καθοδηγούνται από την προσπάθεια του ανθρώπου να υπερνικήσει τα εμπόδια που προβάλλουν οι διάφορες δυνάμεις του περιβάλλοντος για να απεγκλωβιστεί επιτέλους και να τρέξει απελευθερωμένος στις ατραπούς της ηδονής και του μεγαλείου που προσδίδει η σειρά των......προτερημάτων, που διανθίζουν αυτό το τμήμα της ψυχικής σφαίρας,που με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων εγκαθίσταται  στον ανθρώπινο χαρακτήρα και τον εξοντώνει.
Τι είναι η ενόρμηση; Είναι μια ομάδα παρεκκλίσεων, μια ομάδα παρεκτροπών,μια απομάκρυνση θα λέγαμε, πολύ απλά, από τον σωστό δρόμο της ανθρώπινης λογικής.Είναι η παράβαση των ηθικών αξιών και αρχών, που διέπουν την ανθρώπινη ύπαρξη και που η εμφάνιση τους διασπά,διαταράσσει τις νόμιμες αρχές, που διέπουν τον ανθρώπινο βίο.
Ποιά είναι αυτή η ομάδα που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον καλό δρόμο της αρετής και τον οδηγεί στο δρόμο της κακίας, να θυμηθούμε τον Έλληνα  μυθικό μας ήρωα,το γιο του Δία και της Αλκμήνης, τον Ηρακλή,που ακολούθησε τον καλό τον δρόμο και που με τη δύναμη του επιτέλεσε όλους τους γνωστούς από τη μυθολογία μας άθλους,τις επικίνδυνες αποστολές θα λέγαμε σήμερα, που ο θείος του τον επιφόρτισε για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Η ομάδα των απεχθών πράξεων που χαρακτηρίζουν την ζωή αυτών των ανθρώπων που παρεκκλίνουν από την φυσιολογική οδό και κατευθύνονται προς την οδόν της απωλείας είναι: Η δρομομανία.Είναι η ερωτομανία.Είναι η κλεπτομανία.Τι άλλο θέλουμε να ακούσουμε για να διαπιστώσουμε το εύρος  των ανήθικων πράξεων από τις οποίες οδηγούνται οι προσωπικότητες που διακατέχονται από αυτές.
Και σας ερωτώ κύριε Γ. Παπαδόπουλε που μια μέρα σαν την σημερινή 21 Απριλίου 1967 αποφασίσατε με την ομάδα σας να καταργήσετε την δημοκρατία και να φιμώσετε έναν λαό.Τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Με τα τερτίπια σας περί ηθικής,έτσι ώστε τα δικαστήρια,τα νοσοκομεία και οι φυλακές να πάψουν  να λειτουργούν.Το κράτος από που θα έβρισκε πόρους να αυξήσει τα εισοδήματα του και να μην περιέλθει "σε εποχή ισχνών αγελάδων".
Τώρα μεγάλωσα και ξέρω ότι η "σωτήρια" επέμβαση σας σε αυτό αποσκοπούσε.Φοβηθήκατε και μη μου πείτε ότι  δεν είναι αυτός ο λόγος που μας βάλατε στο γύψο και πάνω στο χειρουργικό τραπέζι,εμάς "τους μεγάλους ασθενείς".Φοβηθήκατε τον πληθωρισμό.Αυτό φαίνεται από την πληθώρα των συναισθημάτων σας, που εκφράζατε  με τόσο έντονο τρόπο.
Τέλος φοβηθήκατε και τον ίδιο σας τον εαυτό.Κοιτάξατε στον καθρέπτη του σπιτιού σας βγάλατε μια φωνή απελπισίας και απογοήτευσης μαζί. Ποιό είναι  αυτό το τέρας; Εγώ; Φωνάξατε με όλη τη δύναμη σας. Ξεσπάσατε σε κλάματα ώσπου σαν  κουρέλι σας βρήκε η αστυνομία και σας οδήγησε στην φυλακή.
Αν σ'αρέσει μπάρμπα Γιώργο
ξανακάνε το αρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου