Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο κατακλυσμός του Νώε
Αυτες τις ημέρες η δυτική Αττική πληγώθηκε από μία σφοδρή κακοκαιρία,που έπληξε και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Οι μετεωρολόγοι ονόμασαν την κακοκαιρία αυτή "Ευρυδίκη"δεν γνωρίζω γιατί έδωσαν στην καταιγίδα το όνομα γυναίκας από τη μυθολογία.παρμένο.
Υπάρχει όμως και ένας αστεροειδής με το όνομα Ευρυδίκη και το πιθανότερο είναι να προήλθε το όνομα από αυτόν γιατί σίγουρα θα έχει σχέση με την καταιγίδα που επηρέασε και προκάλεσε.
Η καταιγίδα  άρχισε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου,όπως ειδοποίησε η μετεωρολογική.
Το βέβαιο είναι ότι επλήγησαν οι περιοχές της  Νέας Πέραμος,της Μαγούλας,τα Μέγαρα και περισσότερο η Μάνδρα,όπου πλημμύρισε ο χείμαρρος και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και λίμνες και έγιναν μεγάλες καταστροφές.Καταστράφηκαν 500 σπίτια και 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το  κακό,από τα συμπεράσματα που έβγαλαν, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος,
Οι μετεωρολόγοι πάντως ειδοποίησαν για τον ερχομό της καταιγίδας και οι δημότες της περιοχής δεν έδωσαν σημασία  ή ήταν αδύνατον να κάνουν οτιδήποτε,αφού στις όχθες του χείμαρρου που πλημμύρισε είναι χτισμένες αρκετές βιομηχανίες και προφανώς τα λύματα, τα απόβλητα τους να έγιναν η αιτία του κακού.
Το σωστό θα ήταν οι βιομηχανίες να διέθεταν και τα κατάλληλα μηχανήματα,που κατά διαστήματα  θα μάζευαν τα μπάζα και τα λύματα για να μην βουλώνουν οι αποχετεύσεις  και αυτό να γίνεται εγκαίρως πριν αρχίσουν οι βροχές.Ο Σεπτέμβριος ή και ο Οκτώβριος είναι οι ιδανικοί μήνες για την εργασία αυτή,που ο καιρός διατηρείται σε μία μέση θερμοκρασία και οι βροχές δεν έχουν αρχίσει.Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν ενδείκνυνται,γιατί η δυσοσμία θα είναι ανυπόφορη.
Οι βιομηχανίες βέβαια δύσκολα διαθέτουν χρήματα από μία αγορά,αν δεν λάβουν τουλάχιστον αυτά που έδωσαν για να μην ζημιωθούν.
 Το ίδιο συνέβη και πριν από χρόνια,που το καυσαέριο ήταν πολύ πάνω από τις κανονικές τιμές.Δεν ήθελαν να βάλουν φίλτρα γιατί δεν ήθελαν να διαθέσουν χρήματα.
Αργότερα  με το πες και πες και με την βοήθεια του Θεού πήραν την απόφαση να χρησιμοποιήσουν  τα περιβόητα φίλτρα και να σώσουν τον κόσμο από αναπνευστικά προβλήματα.
Το ίδιο ευχόμαστε και ελπίζουμε να συμβεί και στην σημερινή κατάσταση. Είναι αναγκαία η  εφαρμογή μέτρων προστασίας οπουδήποτε,για να απομακρύνονται οι κίνδυνοι που παραμονεύουν και να μην θρηνούμε θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου