Κυριακή 5 Μαΐου 2013

                                                 KΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ
 Η  Πασχαλινή περίοδος διαρκεί 40 ημέρες από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την  Πέμπτη της Αναλήψεως και μέχρι τότε ο καθιερωμένος χαιρετισμός όλες τις ώρες είναι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗκαι η ανταπόδωση του είναι ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
Η Πασχαλινή εβδομάδα που αρχίζει από σήμερα Κυριακή του Πάσχα ονομάζεται και Λαμπρή ή Λαμπρογιορτή.
Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού.
Οι χριστιανοί που δεν νήστεψαν όλες τις καθιερωμένες ημέρες της Σαρακοστής,οπωσδήποτε νηστεύουν αυστηρά την Μεγάλη Εβδομάδα.
Την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Παρασκευή  δεν επιτρέπεται να  μαγειρέψουν.
Τις ημέρες Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη,Μεγάλη Πέμπτη επιτρέπεται να μαγειρέψουν λαδερά φαγητά.
  "Βασιλιάδες" στο τραπέζι των ημερών της Μεγάλης Σαρακοστής,τα ανοιξιάτικα λαχανικά,οι αγκινάρες, ο αρακάς, τα κουκιά τα χλωρά, που γεύονται οι μεγάλοι,αν τα επιδέχεται ο οργανισμός τους και δεν λείπει το ένζυμο.
Τα φρέσκα φασολάκια, είναι το καλύτερο λαδερό φαγητό,που μπορούν να γευτούν χωρίς φόβο και τα παιδιά,όπως  τα γεμιστά με ρύζι χωρίς κιμά,τα γιαλαντζή ντολμαδάκια με φρέσκα αμπελόφυλλα,που είναι άφθονα αυτόν τον μήνα Μάϊο. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
Τα ΛΑΔΕΡΑ   δεν έχουν χοληστερίνη  και είναι  διαιτητικά.
Στην  Μεγάλη Νηστεία προετοιμάζεται ο οργανισμός μας να δεχτεί τα γεμάτα χοληστερίνη Πασχαλινά εδέσματα με "άρχοντα" στο Πασχαλινό τραπέζι τον Οβελία,το ψητό αρνί στην σούβλα ή το γεμιστό αρνί στον ξυλόφουρνο της γιαγιάς.
ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου