Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

To Κυριακάτικο Μυθιστόρημα. Συνέχεια.-Καταϊδρώσαμε!
-Ωραίο περπάτημα.
Να ιδούμε τώρα Νίνα θα μας μαγειρέψεις?
-Βεβαίως,κύριε Ερρίκο,θα σας μαγειρέψω. Ένα ντουσάκι να κάνω να αναζωογονηθώ και αμέσως να σας ετοιμάσω τους νόστιμους μεζέδες, που έστειλε ο κύριος Όττο.
Όχι! αμέσως Νίνα το ντους.Κάθησε να ξεϊδρώσουμε πρώτα.Να μην κρυολογήσουμε,είπε η Άννα,που γνώριζε από αυτά,τις πεζοπορίες,τα ιδρώματα,τα ξεϊδρώματα και μετά  το ντους.
Όλοι άκουσαν με προθυμία την Άννα και κάθησαν στο σαλόνι να ξεϊδρώσουν  και να ξεκουραστούν.Η Helga ήταν πολύ ανήσυχη.Ανυπομονούσε, ήθελε να τηλεφωνήσει στο χωριό να ρωτήσει τι κάνει η γιαγιά.Περισσότερο όμως ανησυχούσε για το κοριτσάκι της.Δεν ξέρει τι θέλει και έχει μπει σε έγνοια.
-Όττο,η Ηelga είμαι,πριν λίγο έφτασα,ναι! όλοι είναι καλά.Με περίμεναν  στον σταθμό,ήρθαν όλοι μαζί.Ο Ερρίκος,ο Τόμας και η Νίνα,ο Δημήτρης και η Άννα.Ναι!Όττο,ήταν τρέλλα η υποδοχή,μου έδωσαν τόση ευτυχία! Ο Ερρίκος χάρηκε πολύ με τα δώρα που του στέλνεις,τα αγαπημένα του μεζεδάκια.Περιμένει να σου μιλήσει.Να σε ρωτήσω τι κάνει η μαμά.Α! ωραία,είναι ήρεμη τώρα,έχει ησυχάσει.Πολύ καλά.Να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται.Καληνύχτα Όττο, φιλιά στην Μαμά,στην Γκρέτα και στα παιδιά.Ο Ερρίκος περιμένει να σου μιλήσει.
-Όττο μου καλησπέρα.Τι κάνετε? Η μητέρα πώς είναι?Ευτυχώς καλά?Ανησύχησα,Όττο,τώρα που η Helga έφυγε από κοντά της.Την συντροφεύουν τα παιδιά? Πολύ καλά Όττο να μην ανησυχώ λοιπόν.Ευχαριστώ Όττο μου,τα μεζεδάκια που μου έστειλες θα τα τιμήσω δεόντως.Σε λίγο η Νίνα θα περάσει στην κουζίνα.Ξεκουραζόμαστε τώρα,ναι πριν λίγο επιστρέψαμε,περπατώντας ήρθαμε από τον σταθμό στο σπίτι.Ναι! φυσικά,δεν είναι πολύ μακριά,αλλά ιδρώσαμε κρατούσαμε και τα πράγματα στα χέρια μας.Τα ψάρια?φυσικά και θα τα γευτούμε.Η ωραία συσκευασία μας παρακινεί γι αυτό.Πώς τα κατάφερες βρε θηρίο και δεν έφυγε από το κουτί ούτε σταγόνα νερό? Αναρωτιέται και η Helga.A! είναι ειδική κατασκευή? δική σου πατέντα? Πολύ χαίρομαι Όττο.Καληνύχτα,αδελφέ μου,φιλιά στα παιδιά,στην μαμά και στην Γκρέτα..
-Ερρίκο θέλω να μιλήσω με την Σημέτα,είπε η Helga.
-H ώρα τώρα είναι...έβγαλε από το τσεπάκι του γιλέκου του ο Ερρίκος,το ελβετικό ρολογάκι του, δώρο από την αγαπημένη του πενθερά,την φράου Χίλντα,την μητέρα της Helga, κοίταξε την ώρα και είπε είναι 3.30,αγάπη μου.Στην Αμερική τώρα είναι 12.30 δεν θα έχει επιστρέψει το Σημετάκη μας  από την σχολή.Να πάρουμε κατά τις 9 η ώρα για περισσότερη σιγουριά.Εμπρός! λοιπόν,όλοι στα δωμάτια μας για ένα γρήγορο ντους κι έπειτα να βοηθήσουμε την Νίνα και τον Τόμας στην ετοιμασία του βραδινού φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου