Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013  γιορτάζουμε για άλλη μια φορά την Εορτή της Γυναίκας.Αυτή η ημερομηνία διαλέχτηκε για την Εορτή της παγκοσμίως.Η Εορτή της Γυναίκας καθιερώθηκε το έτος 1909, με αφορμή  την  εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργατριών κλωστουφαντουργίας στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου του έτους 1857,οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το  Σοσιαλιστικό κόμμα των ΗΠΑ ήταν εκείνο που πήρε την πρωτοβουλία  για πρώτη φορά να εορταστεί διεθνώς η Ημέρα η αφιερωμένη στην Γυναίκα στις 8 Μαρτίου 1909.
Στην Ρωσσία  καθιερώθηκε μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση.Η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κοαλανταϊ  έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την ημέρα της 8 Μαρτίου ως επίσημη αργία.Έτσι η εορτή έλαβε πολιτική τοποθέτηση,η οποία δεν κράτησε πολύ και τώρα εξελίχθηκε σαν μια ημέρα  ευγνωμοσύνης με δώρα και λουλούδια που προσφέρονται  με αγάπη .
Στην Αρχαία εποχή η θέση της γυναίκας δεν ήταν και η πρέπουσα. Τότε ενέσκυψε το κοινωνικό πρόβλημα που αφορούσε το πρόσωπο της καθώς την μεταχειρίζονταν  όπως τους δούλους.Τις αγόραζαν και τις πουλούσαν τις μεταχειρίζονταν με βασανιστικό και σκληρό τρόπο.
Λίγα χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού,στην Ρωμαϊκή εποχή, βρίσκουμε την γυναίκα   να ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών της και να υφαίνει  κλεισμένη στα απομονωμένα διαμερίσματα της,τα γυναικεία διαμερίσματα της. Εδώ βλέπουμε ότι αρχίζει  να αποκτά υπόσταση.Το γεγονός ότι διέθεταν γι αυτήν δικό της χώρο να κινείται ήταν πολύ σημαντικό.Ερχόμαστε τώρα στα χρόνια του Χριστού.Ο Χριστός ήταν ο πρώτος άνδρας που την ανέδειξε,τιμώντας την και  βγάζοντας την από την απομόνωση του σπιτιού,όπου διαβιούσε χαρίζοντας την ελευθερία της.Ήταν η  ίδια τιμή προς την γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο,την μητέρα του και μητέρα όλων των χριστιανών,την Παναγία.Με την ευγνωμοσύνη που έτρεφε για την γυναίκα που τον γέννησε  διαγιγνώσκοντας με την σπιρτάδα του πνεύματος του,την αξία της. Η ξεχωριστή προσωπικότητα του Χριστού, το μέγεθος της αγάπης του προς τον συνάνθρωπο του,είτε αυτός ήταν άνδρας είτε ήταν γυναίκα τον οδήγησαν στην πράξη συμπαθείας προς αυτήν .Οι γυναίκες ήταν αυτές που βρέθηκαν στο πλευρό του τις ώρες των παθών του.Οι μαθητές του φοβισμένοι κρύφτηκαν Την σημερινή εποχή οι γυναίκες είναι εξυπνότερες και διαφεντεύουν όχι μόνον τα του οίκου τους αλλά και τον κόσμον  ολόκληρον.
Σε όλες ευχόμαστε
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου