Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Την ελπιδοφόρα πρωϊνή διαδρομή μας  προς τις κάλπες ,σκίασε η κακή είδηση του θανάτου της κυρίας Μαρίκας,της κυρίας Μαρίκας Μητσοτάκη.
Μια άψογη,εξαιρετική,δραστήρια  παρουσία στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο,έλαμψε επί πολλές δεκαετίες στο πλευρό του συζύγου της κυρίου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πρώην Πρωθυπουργού της χώρας  μας και νυν Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εξήντα χρόνια δεν είναι λίγα στο πλευρό πολιτικού άνδρα με τόσες διακυμάνσεις στην πολιτική ζωή τους,όσο και στην προσωπική με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.
Μια ζωή πλήρης.
Σε αυτές  τις στιγμές,σκέφτεται κανείς, πως ο θάνατος είναι άδικος, δεν χωράει σε ιδιαίτερες,δυναμικές  προσωπικότητες,που πολλές φορές έχουν πάρει στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου και τα έχουν βγάλλει πέρα,παλληκαρίσια.Η κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν πολύ αγαπητή στους Έλληνες,φαντάζομαι και στο εξωτερικό.Με τις συμβουλές της προς τις νέες γυναίκες για έναν επιτυχημένο  συζυγικό  βίο.Με τις συμβουλές της σε θέματα της κουζίνας,σε θέματα μαγειρικής.Με τις παραδοσιακές συνταγές της, με κυρίαρχη συνταγή τα περιβόητα ντολμαδάκια της.Καθε φορά που παρασκευάζουμε ντολμαδάκια θυμόμαστε την πληθωρική παρουσία της γεμάτη ζωντάνια,που απολαμβάναμε με πολύ ενθουσιασμό.
Ο Θάνατος είναι ολέθριος και ο Χρόνος αμείλικτος.
Ο Θάνατος καταστρέφει το σώμα.
Η Ψυχή, αναλλοίωτη,μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές.
Αιωνία η μνήμη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου