Σάββατο 12 Μαΐου 2012

                                              Σαχλοτράγουδα

                                            Κουνέλι   Στιφάδο
Η λεπτομέρεια έγκειται στο καθάρισμα των κρεμμυδιών, τα βάζουμε  2-3 λεπτά σε ζεματιστό νερό για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.Η άλλη λεπτομέρεια είναι το κόψιμο του ζώου.Βγάζουμε τα έντερα και τη συκωταριά του,κόβουμε τα ποδαράκια του,κόβουμε το κορμάκι του σε δύο τεμάχια κάθετα και σε άλλα δύο οριζόντια,έτσι συνολικά τα τεμάχια είναι οκτώ.Η κατσαρόλα που χρησιμοποιούμε είναι η επωνομαζόμενη "πλασωτέ",είναι κοντή και φαρδιά.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ή μιάμιση ώρα,ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνέλι.
Τα Υλικά: Ένα κουνέλι περίπου 2 κιλά
Ενάμιση κιλό κρεμμυδάκια κατάλληλα για στιφάδο
Σκόρδο όσες σκελίδες θέλουμε
Κανέλλα  δύο  ξυλάκια
Μπαχάρι  σε μικρούς  κόκκους καμια δεκαριά,αν οι κόκκοι είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος τότε βάζουμε λιγότερους.
Δύο φύλλα δάφνη
Μερικά καρφάκια γαρύφαλλο
Μία  κούπα  του τσαγιού λάδι
Δύο  κούπες του τσαγιού νερό
Μερικές κουταλιές σούπας κρασί ή ξύδι.Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ξύδι,προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη,ένα κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι και πιπέρι
Τοματοπελτέ ένα κουταλάκι διαλυμένο σε λίγο νερό
Και Καλή σας Όρεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου