Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Αβρακαδάβρα να βγει ο ήλιος
Η αβρακαδάβρα είναι μαγική λέξη που χρησιμοποιείται ως εξορκισμός,από  ατυχίες και ασθένειες σε πρόσωπα ή τόπους, από έναν εξορκιστή,ο οποίος είναι ιερέας ή είναι ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες,όπως το να κάνει θαύματα.
Η μαγική λέξη χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά τον δεύτερο μετά Χριστόν αιώνα από έναν Ρωμαίο ιατροφιλόσοφο,ο οποίος θεράπευσε με τη μαγική αυτή λέξη τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καρακάλα.
Ο Ρωμαίος ιατροφιλόσοφος ονομαζόταν Σερήνος. Ο Σερήνος   έγραψε ένα βιβλίο το De medicina praicepta= Ιατρικές συμβουλές,όπου αναφέρει ότι η λέξη για να αποκτήσει τις μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες της πρέπει να είναι γραμμένη σε περγαμηνή και περασμένη στο λαιμό του ασθενούς σαν κολιέ.
Οι θεραπείες αυτής  της μαγικής λέξης ήταν ελάχιστες στον  Μεσαίωνα και αποδίδονταν σε αυθυποβολή.Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους ανθρώπους της μεσαιωνικής  εποχής να πιστεύουν πολύ στις μαγικές ιδιότητες της λέξης αυτής,γιατί απέδιδαν την  αποτυχία της θεραπείας στον ίδιο τον ασθενή,που δεν χρησιμοποιούσε  αυστηρά όλους τους κανόνες που όριζε το φυλακτό.
Το σχέδιο της μαγικής λέξης.
                                Α Β Ρ Α Κ Α Δ Α Β Ρ Α
                                  Α Β Ρ Α Κ Α Δ Α Β
                                    Α Β Ρ Α Κ Α Δ Α
                                      Α Β Ρ Α Κ Α Δ
                                        Α Β Ρ Α Κ Α
                                          Α Β Ρ Α Κ
                                            Α Β Ρ Α
                                              Α Β Ρ
                                                Α Β
                                                  Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου