Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δεν θέλω να θίξω κανέναν αλλά οι περιστάσεις το καλούν
Η παροιμία λέει:
Κανείς δεν είναι  πιο ανόητος από τους γιατρούς,εάν δεν υπήρχον οι δάσκαλοι."Ουδείς μωρότερος των ιατρών,εάν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι".
Είναι αναγκαίο να προσθέσουμε:
και αν δεν υπήρχαν οι έμποροι.
Στον πληθωρισμό αναφέρομαι.
Οι σπουδαίοι της οικονομικής επιστήμης λένε ότι υπάρχει πληθωρισμός,όταν αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και δεν υπάρχει ζήτηση στην αγορά.
Άλλοι αποφαίνονται,ότι ο πληθωρισμός συμβαίνει,όταν αυξάνονται τα προϊόντα με συνέπεια να αυξάνονται και οι τιμές τους.Αυτό είναι μέγα λάθος.Αφού το προϊόν αυξάνεται,θέλει να πει,ότι υπάρχει ζήτηση στο προϊόν επομένως αντέχει στη μείωση των τιμών.Οι ληστρικοί όμως έμποροι στην αύξηση του προϊόντος αυξάνουν την τιμή του προϊόντος.
( πριν κάμποσα χρόνια,ένας μικροπωλητής στην Κεντρική Αγορά πουλούσε μικρά και μεγάλα σφουγγάρια αφρολέξ,στην ίδια τιμή,χίλιες δραχμές,όλες οι νοικοκυρές έφευγαν στο άκουσμα της τιμής.Δεν ήθελε να τα πουλήσει; ή  του ήταν αρκετό να βγάλει ένα μεροκάματο με την  πώληση ένα ή δύο σφουγγαριών).Κερδοσκόπος ήταν αλλά γνώριζε; ή είχε παρεξηγήσει το ότι
Ο πληθωρισμός δεν  υφίσταται  εάν οι τιμές παραμένουν  οι ίδιες ανεξάρτητα από το αν είναι υψηλές ή όχι.
Στη χρονική αυτή περίοδο με τη νομισματική μονάδα το Ευρώ η λύση στο πρόβλημα πληθωρισμός είναι η ανεργία που παρατηρείται τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στην Αμερική,που η χρηματική τους μονάδα είναι το δολάριο.
Τον πληθωρισμό παλαότερα τον καταπολεμούσαν με τον πόλεμο.Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αυτή την έννοια είχαν.
Να φτύσουμε στον κόρφο μας,να πούμε Αρακαδάρα, να προσευχηθούμε στο Θεό,να να κάνουμε το σταυρό μας, να προσευχηθούμε στον Μεγαλοδύναμο Θεό,να ικετεύσουμε όλες τις δυνάμεις του κόσμου  για να  αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο,τον Πόλεμο,γιατί τότε θα έχουμε όχι μόνο ανεργία αλλά και μεγάλες καταστροφές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου