Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Το Κυριακάτικο Μυθιστόρημα
Ο Ερρίκος  μετά από το   ελαφρύ   δείπνο  που ετοίμασε η Νίνα,με το τσάϊ του βουνού και τα βουτήματα που έφερε ο άνδρας της από τον Ζάκχερ πέρασε στο γραφείο του.  Θέλησε  να κοιτάξει τις ελληνικές εφημερίδες,που οι εργασιακές του απασχολήσεις δεν του  άφησαν ελεύθερο χρόνο να τους ρίξει  μία ματιά.Άνοιξε το ντουλάπι και έβγαλε την κούτα,όπου τις είχε τοποθετήσει.Ήταν  το χάρτινο κουτί με τις εφημερίδες αυτής της χρονιάς,που  σε λίγες ημέρε θα έδινε τη θέση της στην καινούρια χρονιά,όταν χτύπησε το τηλέφωνο.Ήταν η Helga.-Αγάπη μου,τι κάνεις?-Καλά είμαι,αγάπη μου.Η μητέρα σου τι κάνει?Καλά είναι,αγάπη μου.Η Άννα είναι εκεί?-Ναι,εδώ είναι,αγάπη μου. Καθυστέρησε να επιστρέψει και είχε ένα  μικροκαυγαδάκι με τον Δημήτρη.Τώρα έχουν ηρεμήσει .Κάθονται στο σαλόνι.Βλέπουν ένα φιλμ στην τηλεόραση.  -Αγάπη μου,γιατί ρωτάς? Τι συμβαίνει?
Ερρίκο  μου,μην τρομάξεις,αγάπη μου.Σημερα μας επισκέφτηκε μία ομάδα αστυνομικών από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που βρίσκεται το γραφείο σου της εργατικής συνομοσπονδίας.Ζητούσαν πληροφορίες για την Τζιάννα,σχετικές με το επεισόδιο που την έστειλε στο νοσοκομείο.Πήγαν και στο πλησιέστερο, προς το κτήμα,αστυνομικό τμήμα,αλλά δεν γνώριζαν κάτι σχετικό,πέρα από το ότι δήλωσε τον ερχομό της ,όταν ήλθε να εργαστεί  στην υπηρεσία της μαμάς.Ερρίκο μου σε ξάφνιασα?Το ίδιο έπαθα κι εγώ,όταν τους είδα.
-Στο ατυνομικό τμήμα της περιοχής ,όπου βρίσκεται το γραφείο μου της συνομοσπονδίας έμαθα,ότι ήλθε ένας καινούριος διοικητής .Μελέτησε το φάκελλο,τον σχετικό με την υπόθεση της Τζιάννας,με τις ανακρίσεις που υπεβαλαν σε μένα με  τα σχετικά και τους έστειλε να  ερευνήσουν την υπόθεση.
-Η μητέρα σου,αντιλήφθηκε κάτι?
-Όχι,ευτυχώς,αγάπη μου,ήλθαν το πρωί.Η μαμά κοιμόταν.Όχι δεν τους πέρασα στο σπίτι.Στο σπιτάκι για τους ξένους,στον κήπο,εκεί τους δέχτηκα.Εκεί αναρρώνει και ο Όττο,που έλεγε κάτι,κατά τη διάρκεια της ανάκρισης,αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγε.Έχει ακόμα τις γάζες στο πρόσωπο του.Ναι,αγάπη μου,στο σπιτάκι του κήπου,για να μην στενοχωρούμε τη μαμά.
-Την Άννα,τι την θέλεις,αγάπη μου?
-Αγάπη μου,θέλω αύριο να βρει την Τζιάννα,να μιλήσει μαζί της. Είναι έξυπνη η Άννα.Έχει την ικανότητα της πειθούς και πιστεύω ,ότι θα τα καταφέρει να  εκμυστηρευτεί στην Άννα το μυστικό της.
-Πολύ καλή  η σκέψη σου,αγάπη μου.Σου στέλνω φιλιά.Πάω να βρω την Άννα να της πω.
Ο Ερρίκος πήγε στο σαλόνι. Η Άννα και  ο Δημήτρης είχαν κλείσει την τηλεόραση και συζητούσαν ήρεμα.Ο Δημήτρης έλεγε  στην Άννα,την επιθυμία του καθηγητή του,Δόκτορα Αρμπέϊτερ,να μετακομίσει στο σπίτι του λίγο καιρό, ώστε να έχει την επίβλεψη του  για την καλύτερη  δυνατή απόδοση  στη συγγραφή της μεταπτυχιακής εργασίας του.
-Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, είπε η Άννα.
-Αγάπη μου,ο καθηγητής μου,έχει ένα πρόβλημα  με την υγεία  της γυναίκας του Αναγκάζεται μετά το μάθημα,να επιστρέφει στο σπίτι,να  μετρά την αρτηριακή της πίεση ,πριν πάρει το πρωίνό της.
-Τι μου λες?αλήθεια μου λες?
Ναι,αγάπη μου,αλήθεια.
Ο Ερρίκος βιαστικά μπήκε στο σαλόνι.
-Άννα,είπε,αύριο,οπωσδήποτε να βρεις τη Τζιάννα.Να μιλήσεις μαζί της και να προσπαθήσεις να αποσπάσεις το μυστικό της Τζιάννας.Έχω εμπιστοσύνη στη πειθώ σου.Να τελειώνουμε με αυτήν την υπόθεση.Αρκετά μας ταλαιπωρεί.Μίλησα στο τηλέφωνο με τη Helga.Σήμερα το πρωί πήγε μία ομάδα αστυνομικών στο σπίτι και  υπέβαλαν τη  γυναίκα μου σε  ανάκριση.Σε παρακαλεί και η Helga.Άννα,αύριο το πρωϊ,οπωσδήποτε.
-Μείνε ήσυχος,κύριε Ερρίκο,αύριο το  πρωϊ,οπωσδήποτε,θα προσπαθήσω να αποσπάσω από τη Τζιάννα το μυστικό της.
-Όπως βλέπεις,Δημήτρη μου,αύριο με περιμένει πολύ δουλειά και δεν
γνωρίζω,αν μπορέσω να φέρω σε πέρας,την εντολή,που μου αναθέτουν ο Ερρίκος και η Helga.
Καλά,αγάπη μου,θα μιλήσω με τον καθηγητή μου σχετικά  με την αναβολή της υποχρέωσης,που θεωρεί,ότι έχει σε μένα.
Μη ξεχνάς,αγάπη μου,ότι χρειαζόμαστε και την έγκριση από τον Ερρίκο.
Ναι,έχεις δίκιο,αγάπη μου,δεν το σκέφτηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου