Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κύριος  Πρόεδρος της Κομισσιόν στο τηλεοπτικό μήνυμα του καλεί την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της πρώην ή της  κυβέρνησης,που θα εκλεγεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να τηρήσουν τη συμφωνία,γιατί όπως είπε η Ευρωπαϊκή Ευρώπη και η Ευρωζώνη θα τηρήσουν ανάλογη στάση,θα αντιδράσουν είπε.

Τα συμφωνηθέντα αφορούν τη μείωση των συντάξεων και την επιβολή ΦΠΑ.

Για το καλό μας το ζητούν.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε στη προκειμένη περίπτωση για να προσφέρουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

-Να μειωθεί η σύνταξη στα επιτρεπτά όρια και η μείωση να είναι ανάλογη με το ποσό της σύνταξης του συνταξιούχου. Άλλο το ποσό της μείωσης στο μικροσυνταξιούχο και άλλο στους υπόλοιπους με την παχυλή σύνταξη. Θα έλεγα το ποσό της σύνταξης να δίνεται ακέραιο την Πρωτοχρονιά για να μπορούν να μη στερήσουν τα εγγόνια και τα βαπτιστίρια τους από το συνηθισμένο δωράκι τους.Το παιχνιδάκι τους,τα παπουτσάκια τους και τα λοιπά βασικά,που χρειάζεται ένα μικρό παιδάκι για να είναι ευτυχισμένο,αν το επιτρέπει η ευαισθησία των εταίρων μας.

- Το ΦΠΑ να επιβληθεί στα προϊόντα,κι εδώ δεν χρειάζεται ευαισθησία ούτε από εμάς τους ίδιους.

-Να επιβληθεί ΦΠΑ στα  προϊόντα εκείνα που έχουν κακές επιπτώσεις  στον  ανθρώπινο οργανισμό.

Όλοι έχουμε ακούσει  το τραγούδι που λέει " Τα τσιγάρα,τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια".Το ΦΠΑ στα προϊόντα,που μας κάνουν κακό στην υγεία μας  επιβάλεται,γιατί όλοι ανεξαρτήτα,αν είναι μικροσυνταξιούχοι,από αυτούς περισσότερο προέρχονται οι ημιπληγίες,τα εγκεφαλικά,τα εμφράγματα,οι νεφρικές και οι καρδιακές ανεπάρκειες και τόσα άλλα προβλήματα αναπνευστικά,στα πνευμόνια καρκίνο ή φυματίωση,στο στομάχι,στα έντερα,στη χολή,στο ήπαρ.Κι εγώ δε συμφωνούσα ποτέ με αυτούς που γελούσαν και έλεγαν "η φτώχεια θέλει καλοπέραση".

Τώρα επιβάλεται το ΦΠΑ μήπως και σωθούν οι υπόλοιποι,γιατί από τους ανόητους μην περιμένεις.

Εδώ ας επιστρατευθούν οι ιατροί, υποψήφιοι υπουργοί και οι σύμβουλοι των υπουργών,οι οποίοι γνωρίζουν τα ανωφελή  στον ανθρώπινο οργανισμό προϊόντα και οι διατροφολόγοι  για τον καλό και υγιεινό τρόπο μαγειρεύματος των ωφέλιμων στον οργανισμό προϊόντων.

Θα αναφέρω  ότι  οπωσδήποτε πρέπει να επιβληθεί ΦΠΑ. στα προϊόντα που γεμίζουν τον οργανισμό με πουρίνες, οι οποίες  γίνονται η αιτία να πρίζονται και να παραμορφώνονται τα άκρα,χέρια και πόδια,να υποφέρουν ακόμα και  40χρονοι νέοι,να γίνονται ανίκανοι προς εργασία και να χρειάζονται από αυτή την ηλικία  που βρίσκονται στην ακμή της εργασιακής απόδοσης τους να βρίσκονται πολύ συχνά καθηλωμένοι στο κρεβάτι τους και να καταναλώνουν πολλά φάρμακα μέχρι να περάσει η κρίση της ποδάγρας,όπως λέγεται απλά η συσσώρευση του ουρικού οξέως στις αρθρώσεις και μέχρι να έρθει η επόμενη κρίση και ξανά τα ίδια.Πού είναι η ποιότητα ζωής;

ΦΠΑ στα  βοοειδή, στα βούτυρα και στα λιπαρά γάλατα,τυριά,γιαούρτια,στα προβατοειδή.

ΦΠΑ στο καφέ αυτό που λέμε ελληνικό όχι στο υποκατάστατο του τον κριθαροκαφέ.

ΦΠΑ στα άλευρα σίτου επηρεάζει τα νεύρα,τα άλευρα από κριθάρι και καλαμπόκι είναι πιο υγιεινά.

Υγιεινότερο θεωρείται ένα είδος αγριοσίταρου που ευδοκιμεί στην Κεντρική Ευρώπη,δεν γνωρίζω,αν υπάρχει στην Ελλάδα.Θεωρείται υγιεινότερο και το χρησιμοποιούν πολύ οι οπαδοί της βιολογικής καλλιέργειας,

 γιατί χρειάζεται λιγότερο λίπασμα,είναι η όλυρα.Οι Βοτανολόγοι την ονομάζουν  Τriticum aestivum = υποείδος όλυρας. Προσοχή χρειάζεται αν επιχειρηθεί η εισαγωγή της,γιατι υπάρχουν οι απομιμήσεις. Η αισχροκέρδεια καραδοκεί παντού και πάντοτε.

Η όλυρα είναι γνωστή σε πολλά μερη του κόσμου από την εποχή του χαλκού και εθεωρείτο από τα πιο υγιεινότερα προίόντα

Στην εποχή του Σιδήρου η όλυρα ήταν το κύριο είδος σίτου  στη νότια Γερμανία και στην Ελβετία και πολύ αργότερα και στην Βρετανία.Στις περιοχές, που καλλιεργούσαν  την όλυρα είχαν αντικαταστήσει το κοινό αλεύρι  του σίτου και παρασκεύαζαν το ψωμί  με το αλεύρι της όλυρας.

Στην Ευρώπη κατανάλωναν το άλευρο της όλυρας από πολλούς αιώνες πριν.

Η σύσταση της περιέχει:  περί τους 57,9%  υδατάνθρακες από τους οποίους οι 9,2% είναι οι σημαντικές φυτικές ίνες και 17% πρωτεϊνες και λίπος3,0%. Περιέχει πολλές βιταμίνες.

Στη Γερμανία οι άγουροι καρποί της όλυρας ξηραίνονται  και τρώγονται  ως Γκρούνκερν ( Grunkern) που σημαίνει"πράσινοι καρποί". Οι  αλεργικοί στο σιτάρι δεν είναι αλεργικοί στην όλυρα.

Tα ψωμιά που παρασκευάζονται με αλεύρι όλυρας ομοιάζουν στο χρώμα και στην υφή  με το ψωμί σικάλεως,αλλά η γεύση τους είναι πιο γλυκιά. 

Στη Βαυαρία παρασκευάζουν Μπύρα από όλυρα και στην Πολωνία παρασκευάζουν Βότκα  όλυρας.

Αυτά  τα ολίγα 

ΚΑΙ  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου