Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Το Κυριακάτικο Μυθιστόρημα
Ο Άλαν ξύπνησε από τις φωνές του Ερρίκου.Χαμογέλασε.Πετάχτηκε πάνω,όπως ήταν με τις μπυζάμες και χτύπησε το κουδούνι της διπλανής πόρτας.Η Νίνα ανακουφίστηκε.Είπε,ήρθε η αστυνομία και έτρεξε να  ανοίξει την πόρτα.Ο Άλαν χωρίς δεύτερη κουβέντα μπήκε μέσα και κατευθύνθηκε προς την Άννα,που στεκόταν άναυδη,όπως και ο Δημήτρης από τη μεταμεσονύχτια αυτή συμπεριφορά του Ερρίκου.Ο Άλαν έτρεξε αγκάλιασε την Άννα με τα χεράκια του,που έβαλε γύρω από τη μέση της,σήκωσε το προσωπάκι του και την κοίταξε γλυκά.
-Άλαν τι θέλεις εδώ τέτοια ώρα.Δεν κοιμάσαι?είπε και έβγαλε τα ζεστά  χεράκια του από τη μέση της,που την έζωναν σαν αγκίστρι.Ό Άλαν σε ζητάει,Άννα,από το απόγευμα.Ήρθε αρκετές  φορές.Είναι ανήσυχος.Θέλει να  σε  ρωτήσει κάτι  σχετικό με το μάθημα της μουσικής.
-Τι θέλεις να σου πω,Άλαν,που δεν έχεις καταλάβει.
-Άννα βοήθησε με,είπε ο Άλαν και έβαλε ξανά τα χεράκια του γύρω από τη μέση της Άννας.Η Άννα απαγκιστρώθηκε από το ζεστό αγκάλιασμα του Άλαν.Πήρε το χεράκι του  και πάμε,είπε,  στο δωμάτιο με το πιάνο.
-Κάθισε,Άλαν.Βάλε τα χεράκια σου στα πλήκτρα.
-Άννα δεν θέλω να με βοηθήσεις στο πιάνο,είπε ο Άλαν και σηκώθηκε. Η απορία που έχω είναι στο θεωρητικό μέρος του μαθήματος της μουσικής.
-Άλαν,τι θέλεις να σου πω?
-Άννα,πες μου,το κλειδί του σολ,είναι πραγματικό κλειδί?
-Χα,χα,έσκασε στα γέλια η Άννα.
Ο  Δημήτρης έτρεξε στο δωμάτιο.Άννα,τι έπαθες?
-Άκου,Δημήτρη μου,άκου,τι με ρώτησε ο Άλαν.Αν το κλειδί του σολ είναι αληθινό κλειδί.
-Άννα μου,βοήθησε το παιδί  και να πηγαίνει για ύπνο.Αύριο έχει σχολείο. Εξήγησε του ό,τι δεν κατάλαβε από τη δασκάλα του.Άλαν, πού ήσουν όταν  παρέδιδε η δασκάλα σου το κλειδί του σολ.
-Ήμουν αφηρημένος,κύριε Δημήτρη,σκεφτόμουν τη γιαγιά μου,που είναι άρρωστη.
Άννα,μην καθυστερείς.Η ώρα είναι περασμένη.
-Ευχαριστώ,Δημήτρη μου,μας αφήνεις μόνους?
-Άλαν,το κλειδί του σολ,αγόρι μου,είναι ένα μουσικό κλειδί.Είναι αυτό εδώ το κλειδί.Πήρε η Άννα το τετράδιο με το πεντάγραμμο και σημείωσε στην αρχή του πενταγράμμου,αριστερά το κλειδί του σολ,που πιάνει και τις  πέντε γραμμές του πενταγράμμου.
-Αυτό εδώ είναι,Άλαν,το κλειδί του σολ,που ανοίγει το πεντάγραμμο.
-Ω! πολύ ωραίο κλειδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου