Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Έληξε σήμερα η 31η Ολυμπιάδα στο Ρίο.Την Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε  μία  τεχνιτή βροχή και στη θέση της εμφανίστηκε ένα πελώριο δένδρο γλυπτό,συμβολικό της αναγέννησης.Υπομονή και καλή Καλή Προπόνηση μέχρις ότου η Ολυμπιακή Φλόγα ανάψει και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια,την οργάνωση των οποίων αναλαμβάνει η Ιαπωνία,όπου και θα διεξαχθούν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Ελλάδα παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις μερικών κακόβουλων ανθρώπων κατόρθωσε να συγκεντρώσει έξι μετάλλια.Οι Ελληνες αθλητές επιστρέφουν με έξι μετάλλια στην προσπάθεια τουν να νικήσουν.Τρία χρυσά,ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.Στο Ολυμπιακο στάδιο στο Ρίο ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας τρεις φορές και τρεις φορές ανέβηκαν οι αθλητές στο υψηλότερο βάθρο.
Η Ελλάδα πανηγύρισε τη διπλή επιτυχία της αθλήτριας Άννα Κορακάκη η οποία πέτυχε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή μέσα σε δύο ημέρες.Οι άλλες πρωτιές είναι:
Ο αθλητής Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους.Η αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Ο αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα δέκα χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας.Οι αθλητές Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ιστιοπλοϊα.Στην ιστορία των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα μετρά πενήντα μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896 στην Αθήνα. Εκατό χρόνια αργότερα το 1996 στην Ατλάντα κατέκτησε οκτώ μετάλλια.Το 2000 στο Σίδνεϋ κατέκτησε 13 μετάλλια.Το 2004 στην Αθήνα κατέκτησε 16 μετάλλια και στο Ρίο το 2016 έξι μετάλλια.Καλή Προπόνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου