Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η Ελλάδα επί Πρωθυπουργίας Χαρίλαου Τρικούπη χρεοκόπησε γιατί η νομισματική αξία της Δραχμής  και της  Λίρας  ήταν διαφορετική ώστε ήταν δύσκολο να ξεχρεώσει τα γνωστά "Δάνεια της Αγγλίας".

Μετά τη χρεοκοπία οι κυβερνήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα τα δάνεια να πληρώνονται μακροπρόθεσμα,μέχρι  το 1981 οπότε τα εξοφλήσαμε.

Και ξανά μανά από την αρχή λένε οι κινδυνολόγοι.

Από την Πρωθυπουργία όμως του Χαρίλαου Τρικούπη και μετά μεσολάβησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος με αποτέλεσμα να αντιστραφούν οι συνιστώσες.

Τα δάνεια της Ελλάδας προς την Γερμανία και οι αποζημιώσεις  στους συγγενείς που οι οικογένειες τους ξεκληρίστηκαν.

Είναι πολύ αντιχριστιανικό και τελείως απάνθρωπο τα χρήματα να μην έφθασαν ποτέ στα χέρια των δικαιούχων,αλλά να τα έκλεψαν οι επιτήδειοι (υπάρχουν σε όλες τις χώρες ), που είχαν αναλάβει να τα αποστείλουν.

Στη σημερινή εποχή αυτό που συμβαίνει είναι ακατανόητο.

Έχουμε μία Τρόϊκα η οποία έρχεται κάθε τόσο και μας παίρνει τα χρήματα που μας έχουν δοθεί από αλλού.

Συμβαίνει τούτο.

Η μία Τράπεζα να μας τα δίνει και η άλλη Τράπεζα να μας τα παίρνει.

Μας θεωρούν μικρούς και μας κοροϊδεύουν.

Νομίζουν πως αυτοί είναι καλύτεροι οικονομολόγοι και πιθανόν να μένει το μυαλό τους στις πτωχεύσεις της Ελλάδας το 19ο αιώνα.

Γιατί δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που διασπείρουν τις κακές ειδήσεις ότι είναι αδύνατον να γίνει μία νέα χρεοκοπία,γιατί τώρα οι οικονομικές συναλλαγές μας γίνονται με το Ευρώ,που είναι κοινή νομισματική αξία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Άδικα,λοιπόν,κινδυνολογούν και καλά θα κάνουν να διακόψουν αυτή την ελεεινή συμπεριφορά τους,η οποία δείχνει την κακοήθεια της σκέψης και των πράξεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου