Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

,όπου,

Σήμερα,αγαπημένοι μου αναγνώστες,εορτάζει ο όσιος Ησύχιος.Δεν μας είναι πολύ γνωστός.Αλλά μια και υπέπεσε στην αντίληψη μας να μην χάνουμε χρόνο.Να σπεύσουμε  να γνωρίσουμε
 και τούτον τον όσιον,τον όσιον Ησύχιον.
Ο όσιος Ησύχιος ήταν Γαλάτης.
Η Γαλατία είναι η περιοχή της ανατολικής Φρυγίας και της Καππαδοκίας.Εκεί εγκαταστάθηκαν,έπειτα από προτροπή,του βασιλιά του ελληνιστικού κράτους της Βιθυνίας,του Νικομήδη Α' του φιλέλληνα,εγκαταστάθηκαν εκεί περίπου δέκα χιλιάδες Κέλτες πολεμιστές με τα γυναικόπαιδα και τους δούλους των.Η ομάδα αυτή διέσχισε τη Θράκη,κατευθύνθηκε προς τη Μ. Ασία και εγκαταστάθηκε στην περιοχή της ανατολικής Φρυγίας και Καππαδοκίας.
Από εκεί καταγόταν ο όσιος Ησύχιος,από την Γαλατία.Εγκατέλειψε όμως την πατρίδα του σε νεαρή ηλικία,γιατί φλεγόταν από πόθο για την μοναστική ζωή. Έτσι κατέφυγε στα παραθαλάσσια μέρη της νότιας Μ. Ασίας ,όπου εγκαταστάθηκε πλησίον του όρους της  περιοχής εκείνης..Ζούσε  μέσα σε ένα κατάλυμα,ένα κελί, που έχτισε και καλλιεργούσε τους αγρούς που βρισκόταν έξω από το κελί του.Ο Ησύχιος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κελί του από την λειψυδρία,την έλλειψη νερού.Κατέβηκε στους πρόποδες του βουνού,όπου βρήκε πηγή νερού.Εκεί έκτισε  ναό που αφιέρωσε στον απόστολο Ανδρέα.
 Όλα τα χρόνια της ζωής του τα έζησε με αυστηρότητα και εγκράτεια,ώστε ο Θεός έδωσε στον Ησύχιο το χάρισμα να επιτελεί θαύματα.Ο όσιος Ησύχιος απεβίωσε σε βαθύ γήρας,ειρηνικά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου