Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο Σπύρος Σκούρας μετανάστευσε στην Αμερική σε ηλικία επτά ετών με δύο από τα οκτώ μεγαλύτερα αδέλφια του

Ο πατέρας  ήταν βοσκός από την την Ηλεία με εννέα παιδιά.

Ο Σπύρος Σκούρας με τα αδέλφια του εγκαταστάθηκαν στο Μισούρι αποβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα τρία αδέλφια για να επιβιώσουν σ'αυτή τη πολυάνθρωπη χώρα την Αμερική  εργάστηκαν σε πολλές δουλειές,ως σερβιτόροι σε μπαρ και σε ξενοδοχεία.

Η μόνη διασκέδαση που είχαν ήταν να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στον κινηματογράφο,όπου διέθεταν τις οικονομίες τους.

Έκαναν οικονομία μειώνοντας τα έξοδα τους στο ελάχιστο έτσι κατάφεραν μέσα σε τέσσερα χρόνια να συγκεντρώσουν 3.500 δολάρια και σε συνεργασία με άλλους δύο Έλληνες έφτιαξαν ένα δικό τους κινηματογράφο τον "Olympia".

Σιγά σιγά  αγόρασαν όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της περιοχής και σε λίγα χρόνια πέτυχαν να αγοράσουν το σύνολο των κινηματογράφων του Saint Louis.

Ήταν η εποχή του βωβού κινηματογράφου και ο Σκούρας για να προσελκύσει κόσμο τοποθέτησε μπροστά στην οθόνη μια ορχήστρα να παίζει μουσική.

Το έτος 1926 τα αδέλφια Σκούρα κατασκεύασαν το "Ambassador"ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα,ένα μεγαθήριο,το οποίο πούλησαν και αγόρασαν τις μετοχές της μικρής εταιρίας 20th Century. 

Την οποία συγχώνευσαν με την μεγάλη κινηματογραφική εταιρεία fox που βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και έτσι δημιούργησαν τον σύγχρονο κινηματογραφικό κολοσσό,την εταιρεία 20th Century fox.

To 1962 o Σπύρος Σκούρας ανέλαβε την προεδρία της και από τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία της εταιρείας που έμελλε να μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου με μερικές ταινίες να είναι από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου