Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στη χορεία των Ελληνίδων ηθοποιών που διέπρεψαν στην 7η Τέχνη,όπως αποκαλείται  το θέατρο και ο κινηματογράφος,συγκαταλέγεται, ανάμεσα στα ιερά τέρατα,που έλαμψαν σε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα,παγκοσμίως και ανάμεσα στις πρωτοκλασάτες Ελληνίδες ηθοποιούς της παλαιότερης γενιάς,την  Κυβέλη,την Κοτοπούλη,την Μιράντα Μυράτ,την Κατερίνα,την Μαίρη Αρώνη,βρίσκεται και η παγκοσμίου εμβελείας ηθοποιός η Ελληνίδα από την Αθήνα,η Μελίνα Μερκούρη.
Η καταγωγή της προέρχεται από οικογένεια πολιτικών. Ήταν η αγαπημένη εγγονή του παππού της  Σπυρίδωνα  Μερκούρη,που διετέλεσε Δήμαρχος Αθηνών,ενώ ο πατέρας της ήταν ο Σταμάτης Μερκούρης,βουλευτής και Υπουργός της ΕΔΑ.
Και η ίδια μπήκε στην πολιτική κονίστρα ως Υπουργός Πολιτισμού στο ΠΑΣΟΚ,στο κόμμα,στο κίνημα,όπου ανήκε.Εξελέγη δεκάξη φορές Υπουργός Πολιτισμού και εξέπληξε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου για την τόσο μεγάλη αντοχή της. Προσβλήθηκε από καρκίνο στα πνευμόνια της,ήταν δεινή καπνίστρια,νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο "Memorial" στη Ν.Υόρκη,όπου άφησε την τελευταία πνοή της στις 6 Μαρτίου 1994. ( Αθήνα 18 Οκτωβρίου 1920- Ν.Υόρκη 6 Μαρτίου 1994).Ήταν 74 χρόνων.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου