Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σήμερα εξυμνούμε τους Δ Χαιρετισμούς προς την Παναγία μας. Την ευχαριστούμε και με χαρά την χαιρετούμε και της ζητούμε να βοηθήσει,όπως άλλοτε βοήθησε την Βασιλεύουσα να σωθεί από τους κατακτητές.Βέβαια οι ευχαριστίες μας αναπέμπονται,αιώνες τώρα, γι αυτό ακριβώς το γεγονός.Για την  σωτηρίας της Βασιλεύουσας,που είναι η Κωνσταντινούπολη,από τους βάρβαρους κατακτητές και κατά επέκταση την ευχαριστούμε για την σωτηρία των χριστιανών όλου του κόσμου. Το ποίημα των ποιημάτων,το συγκλονιστικό ποίημα  του  Ρωμανού του Μελωδού, εκεί στοχεύει, δείχνει τη χαρά και την ευτυχία που αισθανόμαστε για την βοήθεια που μας πρόσφερε η Παναγία μας στις δύσκολες εκείνες στιγμές που περνούσε ο χριστιανισμός.Την κολακεύουμε ταπεινά.
Σήμερα την υμνούμε στις εκκλησίες μας,την χαιρετούμε με σεβασμό,την ευχαριστούμε και της ζητούμε  να μας σώσει από τους σημερινούς κινδύνους που μας  κλυδωνίζουν  και που δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε.Ο άνθρωπος που μας έμπλεξε στη διαδικασία του νέου νομισματικού μέτρου, απεβίωσε,αφήνοντας μας να βασανιζόμαστε και να παλεύουμε μόνοι μας να διορθώσουμε τα κακά αποτελέσματα που μας άφησε η  μεγάλη ιδέα του.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να ζητήσουμε από τον Θεό να τον συγχωρήσει. Ο Θεός να τον συγχωρήσει.Έτσι όπως λέμε σε κάθε απλό άνθρωπο που πεθαίνει.
Αυτός είναι  ο μεγαλειώδης τύπος ανθρώπου με τον εκφυλισμένο εγκέφαλο. Το είδος αυτό του ανθρώπου με τα μεγαλεπήβολα σχέδια που τις περισσότερες φορές οδηγούν στην οικονομική καταστροφή όχι μόνον την προσωπική,αλλά στην προκειμένη περίπτωση,στην καταστροφή μιας χώρας ή πολλών,αν δεν βρεθεί ο αντίποδας,η τροχοπέδη να διακόψει την πορεία προς την εξαθλίωση,δεν είναι κάτι σπάνιο στην εποχή μας.
Να ζητήσουμε να τον συγχωρέσει ο Θεός,αγαπητοί μου,όπως και όλους που με τις μεγαλομανείς ιδέες τους προσπάθησαν να αλλάξουν την φυσική συνέπεια των πραγμάτων και να φέρουν ένα τερατώδες αποτέλεσμα.
Είναι όλοι αυτοί άρρωστοι,αγαπητοί μου φίλοι,είναι άρρωστοι και θέλω να το πιστέψετε.Η υπέρμετρη  αισιοδοξία και η έπαρση, η απόλυτη αυτοπεποίθηση που κυριαρχεί στη σκέψη τους και σε όλα τα  μεγαλεπήβολα σχέδια που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν  οδηγούν συνήθως στην οικονομική καταστροφή.Είναι ό,τι βιώνουμε αυτόν τον καιρό.Να τους συγχωρέσουμε γιατί και αυτοί είναι θύματα της σύγχρονης εποχής.Είναι θύματα του πολιτισμού και της ζωής στις μεγαλουπόλεις,όπου η κόπωση και η κατάθλιψη ως συνέπεια της,από το ένα μέρος, και η χαλαρότητα των ηθών με συνέπεια τον έκλυτο βίο από το άλλο μέρος. Το σκαμπανέβασμα,πότε κάτω πότε πάνω,οι εναλλαγές των επιτυχιών με αποτυχίες,οι εναλλαγές της χαράς με την λύπη,έχουν καταστρεπτική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.Να τους συγχωρήσουμε και χρέος έχουμε να τους διορθώσουμε,όσο μας είναι μπορετό. Μπορούμε,αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου